Hitri vodič po spletnem trženju

Spletno trženje postaja vse bolj priljubljeno, saj lahko s pravilnim pristopom poveča prepoznavnost podjetja, izboljša odnose s strankami in poveča dobiček podjetja.
Hitri vodič po spletnem trženju

Izkoristite možnosti, ki jih ponuja splet. (Vir: dynamicbusiness.com)

Spletno trženje podjetjem omogoča dosego ciljne publike z relativno nizkimi stroški, omogoča večjo interakcijo in zagotavlja hitrejši odziv kot druge metode trženja. Splet ponuja mnogo načinov za trženje:

1. SEM: Med najbolj priljubljene spada trženje prek iskalnikov (Search Engine Marketing), ki izboljšuje uvrstitev spletne strani med rezultati iskanja prek iskalnikov in tako povečuje njeno vidnost. Obstajata dva glavna načina trženja prek iskalnikov:

  • Sponzorirane povezave oz. plačilo za klik (PPC), ki omogoča oglaševanje na iskalniški strani. Oglas se prikaže vsakič, ko nekdo v iskalnik vpiše določene ključne besede, oglaševalec pa plača za vsak klik na svoj oglas.
  • Organsko oz. naravno iskanje uporablja metode optimizacije spletnih strani prek iskalnikov (SEO), ki izboljšajo uvrstitev spletne strani med rezultati iskanja in lahko znatno koristijo poslovanju podjetja ter pritegnejo nove stranke.

2. Trženje prek e-pošte podjetnikom pomaga pri zbiranju uporabnih podatkov o svojih strankah s pomočjo katerih lahko z njimi vzpostavitjo dobre odnose in jih redno obveščajo o novostih, ki lahko pripeljejo do nakupa.

3. Socialne mreže kot so Twitter, Facebook ali MySpace postajajo vse bolj priljubljene tudi v poslovnem svetu. Z njihovo pomočjo lahko podjetniki na enostaven način razširijo informacije o svojem podjetju med enakomislečimi pripadniki in tako povečajo prodajo.

4. Banner oglasi: Podjetje postavi oglas s povezavo do svoje spletne strani na drugo spletno stran s komplementarno vsebino.

5. Vse bolj priljubljeno postaja tudi partnersko ali ti. affiliate trženje, kjer oglaševalec plača provizijo lastniku spletne strani na kateri ima svoj oglas za vsak klik na oglas, ki pripelje do nakupa.

Spletno trženje postaja vse bolj ustvarjalno, zato bodite pozorni na nove aplikacije, ki vam bodo pomagale doseči ciljno občinstvo in povečati prodajo. Ker pa to zahteva kar nekaj časa in znanja, lahko poiščete tudi strokovnjaka, ki bo za to poskrbel namesto vas.

Vir: ResourceNation

Oznake: , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

Vse za podjetje