II. del: 10 startupov na katere moramo biti pozorni

V prvem delu novice o startupih, ki veliko obetajo smo vam predstavili Ampush, GSM Nation, Enplug, Blue Track Media in Cater2.me, tokrat pa vam predstavljamo GiveForward, HUMAN Healthy Vending, Conversation, Mobile Roadie in Crazy Egg.
II. del: 10 startupov na katere moramo biti pozorni

II. del: 10 startupov na katere moramo biti pozorni. (Vir slike: sxc.hu)

6. GiveForward

Kraj: Chicago, ZDA

Ustanovljen: 2008

Ustanovitelja: Ethan Austin (32 let) in Desiree Vargas-Wrigley (31 let)

S čim se ukvarjajo pri GiveForward? GiveForward je crowdfunding platforma namenjena zbiranju sredstev za poravnavo stroškov zdravljenja. Od ustanovitve je tako GiveForward pomagal družinam zbrati že 56 milijonov dolarjev.

Zakaj moramo biti pozorni na ta startup? Poleg najbolj očitnega – to, da GiveForward rešuje življenja in družine pred bankrotom je lansko leto ta crowdfunding platforma prejela tudi nagrado za najboljšo socialno inovacijo (Edison Gold award).

Preberite si tudi I. del: 10 startupov na katere moramo biti pozorni.

7. HUMAN Healthy Vending

Kraj: California, ZDA

Ustanovljen: 2008

Ustanovitelj: Sean Kelly (30 let)

S čim se ukvarjajo pri HUMAN Healthy Vending? Startup HUMAN Healthy Vending je franšiza, ki prodaja visoko tehnološke in ekološke avtomate na katerih ponujajo zdrave prigrizke. Trenutno imajo 1.500 avtomatov in 200 franšiz.

Zakaj moramo biti pozorni na ta startup? Industrija avtomatov, ki ponujajo prigrizke in pijačo je v Ameriki vredna približno 42 milijard dolarjev. HUMAN Healthy Vending se že od vsega začetka posveča zdravi prehrani, zato jih direktiva ameriške vlade, ki bo stopila v veljavo julija 2014 in narekuje, da mora ponudba na tovrstnih avtomatih biti bolj zdrava, ne bo prizadela.

8. Conversation

Kraj: New York, ZDA

Ustanovljen: 2008

Ustanovitelj: Frank O’Brien (31 let)

S čim se ukvarjajo pri Conversation? Conversation je marketinška agencija ki se osredotoča na holistični in strateški pristop zadovoljevanja potreb svojih strank. Vse oblikovanje in ustvarjanje se dogajata znotraj agencije, kar ustvari do bolj edinstvene končne rezultate.

Zakaj moramo biti pozorni na ta startup? Kljub temu, da je Conversation še vedno startup imajo že veliko strank, med katerimi se najdejo tudi zveneča imena kot so L’Oreal, The Children’s Place, Estee Lauder in VH1.

9. Mobile Roadie

Kraj: California, ZDA

Ustanovljen: 2009

Ustanovitelj: Michael Schneider (32 let)

S čim se ukvarjajo pri Mobile Roadie? Mobile Roadie je mobilna aplikacija in platforma, ki združuje več kot 3.000 mobilnih aplikacij in ima več kot 30 milijonov uporabnikov po celem svetu. Aplikacija omogoča vsakemu uporabniku (brez znanja programiranja), da si ustvari lastno mobilno aplikacijo.

Zakaj moramo biti pozorni na ta startup? Zato, ker je Mobile Roadie spremenil industrijo mobilnih aplikacij in njihovo ustvarjanje poenostavil in predvsem pocenil.

10. Crazy Egg

Kraj: California, ZDA

Ustanovljen: 2008

Ustanovitelji: Neil Patel (age 28), Hiten Shah (32 let) in John Butler (30 let)

S čim se ukvarjajo pri Crazy Egg? Crazy Egg je startup, ki svojim strankam preoblikuje spletne strani tako, da so le-te bolj uporabne in bolj obiskane. Ena izmed glavnih lastnosti omenjene storitve je zemljevid, ki pokaže strankam kje se zadržujejo obiskovalci njihovih spletnih strani.

Zakaj moramo biti pozorni na ta startup? Eden izmed ustanoviteljev je svoj prvi milijon zaslužil še preden je dopolnil 21 let in je po poročanju časopisa The Wall Street Journal eden izmed najboljših podjetnikov v Ameriki.

Vir: entrepreneur.com

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje