Indija bo imela svojo verzijo Google Earth z imenom Bhuvan

Mnoge skrbi, da bi lahko ogrozil varnost v Indiji, saj se je po lanskoletnem napadu na mesto Mumbai izkazalo, da so napadalci preučevali napadene lokacije s pomočjo slik Google Eartha.
Indija bo imela svojo verzijo Google Earth z imenom Bhuvan

Indijce skrbi njihova varnost

Prvotni namen Bhuvana je pomagati znanstvenikom in mestnim načrtovalcem, da lahko s pomočjo visoko resolucijskih slik in podatkov iz satelitov, ocenijo uporabo zemljišča, tip tal in potencial podzemne vode po vsej celini. Teh podatkov Google Earth ne omogoča, zato napovedujejo, da bo v Indiji presegel njegovo priljubljenost.

Uporaba Bhuvana bo brezplačna, kar vzbuja strahove, saj ima pridobivanje satelitskih podob lahko velik vpliv na varnost, v kolikor se tehnologijo zlorabi. Edini preživeli napadalec na mesto Mumbai je preiskovalcem povedal, da so vsem desetim napadalcem med usposabljanjem pokazali slike lokacij Google Eartha. Tekom napada je bilo ubitih približno 170 ljudi.

Vprašanje varnosti pa ni omejeno samo na Indijo, varnostni analitik Uday Bhaskar opozarja, da bi se morali globalno zavedati nevarnosti uporabe tovrstnih tehnologij. S strani NRSC, ki bo lansiral Bhuvan dodajajo, da je možno pomembne objekte prikriti.

Vir: Reuters

Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

13.12.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje