Podcast Zakulisje: Jana Fleišer o ustanovitvi zasebnega vrtca

Jana Fleišer je v slovenskem podjetniškem podcastu Zakulisje predstavila svojo zgodbo o ustanovitvi vrtca Dobra teta in ob tem razkrila podrobnosti o začetnem financiranju svoje poslovne ideje, premagovanju slovenske zakonodaje in o tem, kako otroke učiti podjetništva.
Podcast Zakulisje: Jana Fleišer o ustanovitvi zasebnega vrtca

Jana Fleišer, mlada podjetnica leta 2014 in ustanoviteljica vrtca Dobra teta, v podcastu Zakulisje predstavlja svojo podjetniško zgodbo.

Jana Fleišer, mlada podjetnica leta 2014 in ustanoviteljica vrtca Dobra teta, je prvo enoto svojega vrtca ustanovila leta 2011, trenutno pa ima že pet enot (štiri v Kranju in eno v Ljubljani). Do ideje je prišla ob rojstvu svojega prvorojenca, ko je kot veliko drugih staršev ugotovila, da za njenega otroka v vrtcu ne bo prostora.

Toda pot do ustanovitve prve enote vrtca je bila vse prej kot enostavna. V podcastu Jana razlaga, da si je za financiranje prve enote morala sposoditi denar od družine in ob tem še delati za polovični delovni čas.

»Idejo sem želela financirati z odškodnino od prometne nesreče, vendar je sodni postopek trajal tako dolgo, da sem si denar sposodila od tašče in svakinje in jima ga vrnila, ko je bil postopek končan.«

Izjemno zanimiv je tudi pogovor o učenju podjetnosti v vrtcih. Jana je dejala, da je pri vzgoji pomembno, da otroci niso le pasivni prejemniki navodil in znanja, ampak da so tudi sami aktivni in razmišljajo, kako doseči zadane cilje.

»Otroci podjetnost že imajo v sebi. Mi jih moramo le vzpodbujati k temu, da iščejo rešitve v dani situaciji.«

Če vas zanima, kako se je Jana spopadla z ostalimi preprekami pri ustanavljanju zasebnega vrtca, predlagamo, da prisluhnete celotnemu pogovoru na povezavi ali v okviru storitve iTunes.

O podcastu Zakulisje

Podcast Zakulisje je prvi slovenski podjetniški podcast, ki ga snema Alen Faljić, ki je trenutno zaposlen kot business designer v IDEO Munich. Namen podcasta Zakulisje je odkriti zakulisje zanimivih slovenskih podjetniških zgodb, ki bi mladim podjetnikom dali pogum in konkretna podjetniška znanja za razvoj lastnih idej.

Prisluhnite pogovoru z Jano Fleišer!

MP leta 728x90