Kako do boljših poslovnih odločitev

Če se izurite v komunikaciji lahko izboljšate svoje poslovanje, kariero, povečate kreativnost in pripadnost zaposlenih ter rešite marsikateri problem. Do pomembnih pogovorov dostikrat pride povsem spontano, kritična pa sta začetek, ko je potrebno vzpostaviti zaupanje, in konec, ko se povzame odločitve.
Kako do boljših poslovnih odločitev

Katera možnost je prava?

Pomembno je, da izberete pravi način sprejemanja odločitev. Pri odločanju imate na voljo štiri možnosti, ki zahtevajo različno stopnjo udeležbe zaposlenih:

Ukazovanje: Tu zaposleni pri sprejemanju odločitev nimajo nobene vloge. Lahko gre za zahteve nadrejenega ali pa zaradi nezanimanja odločitev predajo komu drugemu. Do tega pogosto prihaja v teamih, kjer si sodelavci zaupajo.

Posvetovanje: Tu se nosilec odločanja obrne po pomoč pri sprejemanju odločitev na zaposlene, strokovnjake, ciljne kupce in druge.

Glasovanje: Uporabimo ga takrat, ko imamo na voljo več dobrih možnosti in malo časa.

Soglasje: Gre za najbolj demokratičen način sprejemanja odločitev, kjer se o problemu razpravlja dokler se vsi udeleženi ne strinjajo s končno odločitvijo. Uporablja se predvsem pri kompleksnih vprašanjih, prinaša kvalitetne odločitve, a je lahko dolgotrajen.

V proces odločanja vključite ljudi, ki jih tema zanima ali bodo čutili posledice odločitve in tiste ki imajo potrebno strokovno znanje, avtoriteto ali vpliv na izvedbo odločitve. V team vključite čim manj oseb, vendar dovolj, da boste lahko sprejeli kvalitetno odločitev.

 

Vir: BusinessKnowHow

Oznake:
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje