Kako so štirje mladi podjetniki svoje sanje spremenili v resničnost

Ustanovitev podjetja v mladih letih posamezniku prinese mnogo novih izzivov, predvsem takšnih, ki so posledica njihove mladosti in neizkušenosti. Poglejmo si zgodbe štirih mladih podjetnikov, ki so sanje o lastnem podjetju uresničili že zelo zgodaj.
Kako so štirje mladi podjetniki svoje sanje spremenili v resničnost

Kako so štirje mladi podjetniki svoje sanje spremenili v resničnost (Vir slike:

Morda se nam zdi, da so podjetniki Mark Zuckerberg, Aaron Levie in Alexa von Tobel v podjetništvo vstopili že zelo zgodaj, saj so v najstniških letih vsi izmed njih že imeli uveljavljeno podjetje. Toda kljub mladosti pa se ne morejo primerjati z naslednjimi izjemnimi posamezniki, ki so svoje poslovne sanje uresničili še veliko prej – ko so bili še otroci!

1. Leanna Archer

Ideja: Doma izdelani produkti za nego las

Newyorčanka Leanna Archer je bila stara le 8 let, ko je začela z izdelovanjem lastnih produktov, namenjenih za nego las. Pri tem si je pomagala z babičinim receptom, njeni vzorčki, ki jih je razdelila med znance in prijatelje, pa so hitro naleteli na veliko odobravanja.

Danes 16-letna Leanna vodi ekipo osmih zaposlenih. V nedavnem intervjuju, ki ga je opravila s televizijsko hišo BBC, je pojasnila, da je bila ena največjih preprek, s katerimi se je soočala kot mlada podjetnica ta, da je ljudje sprva niso jemali resno! Kljub mladosti pa je že kmalu dokazala, da je vredna zaupanja, saj je svoje delo opravljala zavzeto in pošteno.

2. Anshul Samar

Ideja: Igra za učenje periodnega sistema elementov

Anshul Samar je bil star le 12 let, ko je na tržišču zaznal svojo prvo poslovno priložnost. Razvil je namreč igro, s katero se otroci lahko učijo o periodnem sistemu elementov, ki se uporablja v kemiji. Leto kasneje ga je nekoliko zaustavila bolezen, saj so mu odkrili redko obolenje pljuč, toda kljub temu ni prenehal z vlaganjem časa v izboljšavo svoje igre. Pri 14ih letih je tako že prodal preko 5 tisoč primerkov svojega izdelka!

Danes je na voljo že nova različica igre Elementeo, Samar, ki je po novem študent Stanfordske fakultete, pa je na tržišče pred kratkim poslal tudi mobilno aplikacijo.

3. Ludwick Marishane

Ideja: Milo, za uporabo katerega ne potrebujemo vode

Marishane je bil star 17 let, ko je ustvaril DryBath, posebno milo, ki se ga lahko uporablja brez vode. Mladenič namreč prihaja iz Južne Afrike, dežele, ki ima pomanjkanje vodnih zalog, tamkajšnji prebivalci pa se pogosto soočajo s težavami pri umivanju.

Podobne težave je večkrat zaznal tudi sam in odločil se je, da temu napravi konec. Izdelal je temeljito raziskavo ter na koncu ustvaril DryBath, milo, ki se ga lahko enostavno odstrani zgolj s kosom blaga.

4. IIwad Elman

Ideja: Organizacija za pomoč in svetovanje ženskam v Somaliji

Zgodba mlade podjetnice Ilwad Elman je nekoliko bolj tragična. Odrasla je sicer v Kanadi, a je del svojega otroštva preživela v Somaliji, kjer so ji v rani mladosti usmrtili očeta. Nikoli ni zares pozabila na svojo domovino in pri 19-ih letih se je tja tudi vrnila, saj je bila odločena pomagati tamkajšnjim prebivalcem.

Ustanovila je Sister Somalia, organizacijo za pomoč in svetovanje tamkajšnjim ženskam, ki se nameravajo lotiti podjetništva. S podjetniškimi nasveti in pomočjo njenih sodelavcev je pomagala ustanoviti podjetje več kot 1.600 ženskam!

Vir: Inc.com

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje