Katera slovenska podjetja se potegujejo za Evropsko poslovno nagrado?

Vse od leta 2007 strokovna komisija podeljuje Evropsko poslovno nagrado, ki je namenjena spodbujanju poslovni prodornosti in etiki v evropski poslovni skupnosti. S tem želi nagraditi najbolj izstopajoče primere uspešnosti podjetij oziroma podjetnikov iz držav Evropske unije.
Katera slovenska podjetja se potegujejo za Evropsko poslovno nagrado?

Katera slovenska podjetja se potegujejo za Evropsko poslovno nagrado

Prvi krog glasovanja za Evropsko poslovno nagrado poteka na ravni posamezne države, ta se je začel v teh dneh in bo trajal sedem tednov. V kolikor želite podpreti naša podjetja, lahko svoj glas za posamezno podjetje oddate tukaj, podjetja pa so razvrščena v 10 kategorij.

Iz Slovenije se za prestižno nagrado poteguje deset podjetij.

Podjetje Akrapović, ustanovljeno leta 1990, v svetu velja kot inovativno in visokotehnološko podjetje, ki pri oblikovanju izpušnih sistemov uporablja najnovejšo tehnologijo in visokokakovostne materiale.

Podjetje Big Bang, ki ima mrežo 17 trgovin in spletni center na domačem trgu. Prva Big Bang trgovina je bila odprta leta 1993, namenjena končnim potrošnikom. Njegov predhodnik, podjetje Bofex, ki je bilo ustanovljeno dve leti prej, se je ukvarjal s prodajo na debelo.

Ljubljanske mlekarne so svojo zgodbo začele leta 1956. Svojo ponudbo bogatega prodajnega programa nudijo tako domačim kot tujim potrošnikom. V obratih v Ljubljani, Mariboru in Kočevju letno pridelajo več kot 200 milijonov litrov mleka.

Podjetje Preskok je specializirano za nabavo oziroma prodajo novih in rabljenih vozil vseh znamk. Ekipa mladih strokovnjakov zagotavlja hitro in kakovostno pomoč z uporabo najnovejših informacijskih orodij tako pri prodaji, nakupu kot tudi pri administraciji in transportu vaših vozil.

Podjetje Steklarna Hrastnik, ki že več kot 150 let izdeluje vrhunske steklene izdelke,  si vse bolj utrjuje svoj položaj tudi na tujih trgih.

Podjetje Metrel, dobavitelj in proizvajalec visoko kakovostnih elektronskih merilnih in testirnih instrumentov, ki je bilo ustanovljeno leta 1957.

Podjetje Studio Moderna, ki ima več kot 430 zaposlenih, je prisotno v več kot 20 državah srednje in vzhodne Evrope. Od leta 1992 jim je zaupalo na milijone kupcev.

Družba Gen-i, katerega glavne dejavnosti so trgovanje z električno energijo in dobava električne energije končnim odjemalcem.

Slovenske železnice so v 100-odstotni lasti države. Del koncerna slovenskih družb so tudi družbe, kot so SŽ-Infrastruktura, SŽ-Potniški promet, SŽ-Tovorni promet.

Podjetje Salviol, ustanovljeno leta 2009, ki razvija napredne rešitve v oblaku. Že prvo leto je ustvarilo več kot 180 tisoč evrov prihodkov iz prodaje.

Za nagrado se lahko potegujejo podjetja, ne glede na velikost in panogo. Prvi krog tekmovanja poteka na nacionalni ravni, drugi krog na evropski. Podelitev nagrad zmagovalcem na evropski ravni bo junija 2015.

Oznake: , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

30.01.2020 od 15:00 do 19:00
SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje