Kdaj resnično potrebujete počitnice?

Kot podjetniki ves svoj čas in energijo namenjate svojemu projektu. Dnevi, tedni in meseci bežijo, vi pa delate tudi 24 ur na dan. Čeprav je delo v startupu način življenja, pa vas lahko to privede v resne težave, tudi zdravstvene.
Kdaj resnično potrebujete počitnice?

Kdaj je nujen počitek in umik iz delovnega okolja? (Vir slike: YouTube)

Da je ob delu pomembna tudi redna fizična aktivnost, zdrav način prehranjevanja in dober spanec, smo že pisali. Poglejmo pa, katere okoliščine so alarm, na katerega se moramo odzvati z dobrim oddihom. Takšnim, ko sklopimo telefone, računalnike in tablice pa pustimo kar se da na varni razdalji.

Ko vaše zdravje ni več to, kar bi moralo biti

Stresne situacije ne vplivajo le na vaše delo, temveč tudi na vaše zdravje. Rezultira se lahko v povišanem krvnem pritisku, srčnih težavah, diabetesu, depresiji, celo artritisu. Visok nivo stresa povzroča tudi izločanje hormona kortizola, ki prinaša številne zdravstvene posledice, od prebavnih težav, pa do težav s spanjem, pridobivanjem teže, težave s spominom in koncentracijo.

V zraku je napetost

Ustvarjanje pozitivnega delovnega okolja za vas in vašo ekipo je izjemno pomembno. Če ste se znašli na čustvenem vrtiljaku, ki zajame podjetniško ekipo po določenem času, je normalno, da vam bodo situacije začele presedati in piti kri. Stresno ozračje se bo razvijalo še naprej in ustvarjalo napetost v vaši ekipi.

Vaša ekipa potrebuje usmeritve in vodenje. Če ste pod stresom, so tudi oni pod stresom. Naredite sebi in svoji ekipi uslugo in pojdite na počitek, kjer se boste lahko spočili in nabrali energije za naslednje mesece.

Tudi predolg oddih ima lahko negativne posledice

Ni vam potrebno oditi za mesec ali več. Tudi predolg odhod ima lahko negativne posledice, zato se raje odločite za krajši odhod, kar bo koristilo tako vam kot vaši ekipi.

Oddih na začetku kot najbolj nora ideja

Če ste posel komajda zagnali, se vam misel na počitek zdi kot norost. Svojim možganom, mislim in telesu pa morate dopustiti tudi počitek, s čimer bo vaše življenje zagotovo manj stresno, bolj boste produktivni in učinkoviti. Pa tudi vaša ekipa.

Oznake: , , , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

Vse za podjetje