Kickstarter prihaja v Avstralijo in na Novo Zelandijo

Sodelovanje na Kickstarterju je zaenkrat omogočeno le posameznikom, ki imajo prijavljeno stalno bivališče v Veliki Britaniji, ZDA in Kanadi. Na Kickstarterju pa so pravkar sporočili, da bodo že kmalu razširili svoje področje, in sicer na Avstralijo in na Novo Zelandijo.
Kickstarter prihaja v Avstralijo in na Novo Zelandijo

Kickstarter prihaja v Avstralijo in na Novo Zelandijo

Zadnje čase smo priča čedalje več slovenskim projektom, ki sredstva iščejo prek spletne platforme Kickstarter, toda za mnoge Slovence in tudi podjetnike iz drugih držav še vedno veliko oviro predstavlja pogoj, da mora imeti podjetnik prijavljeno stalno bivališče v Veliki Britaniji, Združenih državah Amerike ali Kanadi.

Večina izmed njih se pri tem poslužuje različnih rešitev, kot je na primer ta, da za pomoč zaprosijo svoje sorodnike ali znance, ki prebivajo v omenjenih državah. Že kmalu pa se bo situacija vsaj za avstralske in novozelandske podjetnike nekoliko spremenila, saj na Kickstarterju obljubljajo, da bodo kmalu omogočili prijavo tudi posameznikom, ki imajo prijavljeno stalno bivališče v Avstraliji in na Novi Zelandiji

Ostali pogoji za prijavo na Kickstarter

Poleg stalnega prebivališča v omenjenih državah pa je potrebno izpolnjevati še nekatere druge pogoje, v kolikor želimo svoj projekt prijaviti na Kickstarter. Poglejmo si, katere.

Oseba, ki bo prijavila projekt na Kickstarter, mora poleg stalnega prebivališča imeti odprt transakcijski račun, kreditno ali debetno kartico in veljaven osebni dokument (vozniško dovoljenje, osebna izkaznica ali potni list) ter mora biti starejša od 18 let.

Cilj zbiranja sredstev mora biti jasno določen in znotraj naslednjih kategorij: umetnost, komedija, ples, dizajn, moda, film, hrana, igričarstvo, glasba, fotografija, založništvo, tehnologija, teater. Denarnih sredstev ni dovoljeno zbirati za dobrodelne namene, kampanje ozaveščanja ljudi in zasebne namene.

Preverite tudi ostale vsebine o platformi Kickstarter >>

Potrebno je vedeti, da sodelovanje na Kickstarterju ni povsem brezplačno. V kolikor je projekt uspešno izpeljan, Kickstarter za nagrado obdrži 5 odstotkov zbranih sredstev, upoštevati pa je potrebno tudi dodatne stroške pri procesiranju plačil, ki običajno znašajo od 3 do 5 odstotkov zbranih sredstev. To pa je zagotovo majhna cena glede na vse prednosti, ki jih dobite, v kolikor se odločite za prijavo vašega podjetja na Kickstarter!

Vir: Kickstarter

Oznake:, , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje