Microsoft ponovno tožijo

Michael Alan Crooker toži Microsoft. Razlog je slaba varnost njihovega operacijskega sistema Windows xp. V njegov računalnik so namreč vdrli agenti FBI.

Američan Michael Alan Crooker je zaradi posedovanja orožja postal tarča ameriškega zveznega preiskovalnega urada FBI. Urad je v teku preiskave v njegov osebni računalnik vdrl brez večjih naporov. Američan trdi, da bi morala biti zaščita Microsofta učinkovitejša, zato želi odškodnino.

Na računalniku je Crooker imel zasebne dokumente. Med njimi družinske slike, zdravniške kartoteke ter celo svoje privatne erotične video posnetke, ki jih je posnel s svojim dekletom. Torej dokumente, ki jih ni imel namena deliti z drugimi. Agenti so si vse to ogledali.

Crookerju tudi ni jasno, kako so lahko agenti prišli do podatkov o obiskanih spletnih straneh, do katerih je dostopal že nekaj časa nazaj. Imel je namreč nastavljeno brisanje zgodovine za strani, ki jih je obiskal pred več kot petimi dnevi.

Odškodnina, ki jo zahteva je 200.000 dolarjev. Sicer pa naj bi Američan že dosegel poravnavo s proizvajalcem računalnika, ki ga uporablja, ker FBIju ni preprečil dostopa do diska.

Vir: The Inquirer

Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

08.05.2020 od 14:30 do 19:30
!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

KONFERENCO ZARADI RAZMER VEZANIH NA KORONAVIRUS PRESTAVLJAMO!!! Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje