Microsoft ponovno tožijo

Michael Alan Crooker toži Microsoft. Razlog je slaba varnost njihovega operacijskega sistema Windows xp. V njegov računalnik so namreč vdrli agenti FBI.

Američan Michael Alan Crooker je zaradi posedovanja orožja postal tarča ameriškega zveznega preiskovalnega urada FBI. Urad je v teku preiskave v njegov osebni računalnik vdrl brez večjih naporov. Američan trdi, da bi morala biti zaščita Microsofta učinkovitejša, zato želi odškodnino.

Na računalniku je Crooker imel zasebne dokumente. Med njimi družinske slike, zdravniške kartoteke ter celo svoje privatne erotične video posnetke, ki jih je posnel s svojim dekletom. Torej dokumente, ki jih ni imel namena deliti z drugimi. Agenti so si vse to ogledali.

Crookerju tudi ni jasno, kako so lahko agenti prišli do podatkov o obiskanih spletnih straneh, do katerih je dostopal že nekaj časa nazaj. Imel je namreč nastavljeno brisanje zgodovine za strani, ki jih je obiskal pred več kot petimi dnevi.

Odškodnina, ki jo zahteva je 200.000 dolarjev. Sicer pa naj bi Američan že dosegel poravnavo s proizvajalcem računalnika, ki ga uporablja, ker FBIju ni preprečil dostopa do diska.

Vir: The Inquirer

Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

09.12.2019 od 13:00 do 21:00
Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Kje preživeti ponedeljek, 9. decembra? Če razvijate oziroma vodite svoj posel, potem si ne moremo zamisliti boljšega kraja kot NLB Center inovativnega podjetništva. Na ta dan se bomo namreč v družbi uspešnih slovenskih mladih podjetnikov družili ob temah, ki vam bodo pomagale pri razvoju in rasti podjetja. Če bi radi v letu 2020 kot mladi podjetniki napravili korak naprej, te BREZPLAČNE konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

13.12.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje