Microsoft za 200 milijonov dolarjev prevzema startup Acompli

Microsoft bo še dodatno okrepil svoje mobilne storitve na področju dostopanja do elektronske pošte. V teh dneh je napovedal prevzem startupa Acompli, ki razvija mobilno aplikacijo za dostopanje in upravljanje elektronske pošte tako za napravice, ki jih poganja iOS in OS Android.
Microsoft za 200 milijonov dolarjev prevzema startup Acompli

Na sliki Javier Soltero (Vir slike: YouTube).

Za startup Acompli bo Microsoft odštel kar 200 milijonov dolarjev. O prevzemu se je govorilo že kar nekaj časa, le-tega pa je Microsoft v teh dneh potrdil z objavo na spletu. Kot so zapisali, je to korak naprej v želji združitvi čim več uporabnikov različnih mobilnih napravic. Podpredsednik Microsofta Rajesh Jha je dodal, da vse več ljudi elektronsko pošto najprej prebere na mobilnih napravah, zato jim je treba ponuditi izjemno izkušnjo.

Acompli je aplikacija, ki velja za eno izmed najbolj priljubljenih v svoji kategoriji. Omogoča namreč dostopanje do elektronske pošte, kot je Microsoftova, oblikovana pa je z fokusom na mobilno interakcijo z elektronsko pošto.

Startup, katerega izvršni direktor je Javier Soltero, je star komaj 18 mesecev. »V naslednjih mesecih bomo z vami delili več zanimivih storitev, zdaj, ko smo postali del Microsofta,«je zapisal na blogu Acomplija.

Saltero napoveduje redna izboljšanja aplikacije

»Ostajamo predani originalni Acomplijevi viziji, to je ustvarjanje najboljših mobilnih aplikacij za dostop do elektronske pošte na katerikoli platformi, ne glede na ponudnika. Vaša aplikacija in računi bodo ostali delujoči, ekipa pa bo nadaljevala z izboljšanjem in dodajanjem novih funkcionalnosti vsakih nekdaj tednov,« je še dodal.

Če bi imel dan 25 ur, bi ga izkoristil za spanec

Kdo je Javier Soltero? Soltero, rojen septembra 1974 v Portoriku, je bil pred mestom izvršnega direktorja v Acomplija, izvršni direktor za tehnologijo pri Saas & Application Services. Bil je zadolžen za razvoj in strategijo za aplikacijski nivo oblačnih storitev. Lani je skupaj z Kevinom Henriksonom in J. J. Zhuangom soustanovil startup Acompli. V nekem intervjuju je dejal, da če bi imel dan 25 ur, bi ga izkoristil za spanec. »Ko imaš majhne otroke, spanec postane glavna aktivnosti, ki bi jo človek izbral, če bi imel več časa,« si je zaželel Soltero, ki je razkril tudi, da je njegov način dela najbolj spremenil iPhone.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce

17.05.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce

Lastniki spletnih trgovin ponavadi najprej poskrbijo za to, da je njihova spletna stran za obiskovalce - potencialne kupce - privlačna, enostavna in uporabna. Da bi se izognili morebitnim kaznim, pa je takoj za tem treba zadostiti tudi vsem pravnim zahtevam!
Preberite več >>

Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

03.06.2019 od 15:00 do 07.06.2019 18:00
Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo!
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

14.06.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.
Preberite več >>

Vse za podjetje