Mimice in Dškatla uresničujeta svoje podjetniške ideje

Mimice in Dškatla sta zmagovalki pilotne izvedbe programa Ferfl, ki sta se kasneje vključili tudi v Ferflov socialno podjetniški inkubator in sedaj aktivno uresničujeta in realizirata svoje podjetniške ideje v co-working prostoru DPlaca.
Mimice in Dškatla uresničujeta svoje podjetniške ideje

Mimice, unikatne igrače iz recikliranega materiala

V DPlacu trenutno deluje ter razvija svoje družbeno odgovorne ideje na različnih področjih že kar nekaj ekip. Ob močnem podpornem okolju Ferfla, v katerem delujejo že zadnjih nekaj mesecev, so tako Mimice kot Dškatla dobili ogromno novih idej in zagona za razširitev svoje zgodbe.  Mimice so unikatne igrače za otroke iz recikliranega materiala, Dškatla pa skriva v sebi namige za kvalitetno preživljanje prostega časa.

Mimice

Pobudnika ideje, Marija Magdalena Szmatuła Černe in njen partner Jošt, sta po obiskovanju Ferfl podjetniške šole ustanovila Zavod Mimi in Jojo ter vzpostavila sodelovanje s številnimi drugimi organizacijami. Igrače ustvarjajo pridne roke šivilj iz ranljivih skupin (invalidi, migranti, težje zaposljivi). Vzpostavljanje sodelovanja z drugimi organizacijami in potek dela je zahteven proces, saj gre za izdelavo izdelkov, ki morajo biti narejeni zelo kvalitetno, zato se je potrebno dobro uskladiti in razumeti medsebojna pričakovanja. Osebe, ki šivajo Mimice rabijo tudi nekaj časa, da se navadijo na to delo, in da je končni izdelek takšen kot mora biti. Sodelovanje Mimic z organizacijama Želva in Zadruga E3, oboje zaposlujeta invalide, je že v polnem zagonu, poteka pa tudi vzpostavitev sodelovanja z Društvom Projekt Človek iz Škofje Loke (bivši odvisniki) in Razkrite Roke z Jesenic (migrantke).

Dškatla

Pobudnika ideje Dškatla, Mateja in Primož Dobovšek, sta skozi sodelovanje v Ferflu spoznala, da lahko idejo razvijeta in da je zanimiva tako za potrošnike kot tudi za strokovnjake iz področja podjetništva. Gre za naročniško škatlo, ki enkrat mesečno prispe na dom družine, v njej pa se skrivajo različni namigi za kvalitetno preživljanje prostega časa. Od zmage dalje sta pobudnika pripravila prvo Dškatlo – naredila celostno grafično podobo, pripravila vsebino Dškatle in dobavila celoten material, pripravila navodila za vse aktivnosti, začela s promocijo in jo dala v testiranje družinam. Zdaj potekajo prvi intervjuji o uporabi Dškatle in odzivi so dobri. V pripravi je junijska izdaja Dškatle, vsebina pa se redno prilagaja potrebam in trendom trga. Dškatla enkrat mesečno prispe na dom, v njej pa se skrivajo namigi za kvalitetno preživljanje prostega časa.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 17:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje