Mimice in Dškatla uresničujeta svoje podjetniške ideje

Mimice in Dškatla sta zmagovalki pilotne izvedbe programa Ferfl, ki sta se kasneje vključili tudi v Ferflov socialno podjetniški inkubator in sedaj aktivno uresničujeta in realizirata svoje podjetniške ideje v co-working prostoru DPlaca.
Mimice in Dškatla uresničujeta svoje podjetniške ideje

Mimice, unikatne igrače iz recikliranega materiala

V DPlacu trenutno deluje ter razvija svoje družbeno odgovorne ideje na različnih področjih že kar nekaj ekip. Ob močnem podpornem okolju Ferfla, v katerem delujejo že zadnjih nekaj mesecev, so tako Mimice kot Dškatla dobili ogromno novih idej in zagona za razširitev svoje zgodbe.  Mimice so unikatne igrače za otroke iz recikliranega materiala, Dškatla pa skriva v sebi namige za kvalitetno preživljanje prostega časa.

Mimice

Pobudnika ideje, Marija Magdalena Szmatuła Černe in njen partner Jošt, sta po obiskovanju Ferfl podjetniške šole ustanovila Zavod Mimi in Jojo ter vzpostavila sodelovanje s številnimi drugimi organizacijami. Igrače ustvarjajo pridne roke šivilj iz ranljivih skupin (invalidi, migranti, težje zaposljivi). Vzpostavljanje sodelovanja z drugimi organizacijami in potek dela je zahteven proces, saj gre za izdelavo izdelkov, ki morajo biti narejeni zelo kvalitetno, zato se je potrebno dobro uskladiti in razumeti medsebojna pričakovanja. Osebe, ki šivajo Mimice rabijo tudi nekaj časa, da se navadijo na to delo, in da je končni izdelek takšen kot mora biti. Sodelovanje Mimic z organizacijama Želva in Zadruga E3, oboje zaposlujeta invalide, je že v polnem zagonu, poteka pa tudi vzpostavitev sodelovanja z Društvom Projekt Človek iz Škofje Loke (bivši odvisniki) in Razkrite Roke z Jesenic (migrantke).

Dškatla

Pobudnika ideje Dškatla, Mateja in Primož Dobovšek, sta skozi sodelovanje v Ferflu spoznala, da lahko idejo razvijeta in da je zanimiva tako za potrošnike kot tudi za strokovnjake iz področja podjetništva. Gre za naročniško škatlo, ki enkrat mesečno prispe na dom družine, v njej pa se skrivajo različni namigi za kvalitetno preživljanje prostega časa. Od zmage dalje sta pobudnika pripravila prvo Dškatlo – naredila celostno grafično podobo, pripravila vsebino Dškatle in dobavila celoten material, pripravila navodila za vse aktivnosti, začela s promocijo in jo dala v testiranje družinam. Zdaj potekajo prvi intervjuji o uporabi Dškatle in odzivi so dobri. V pripravi je junijska izdaja Dškatle, vsebina pa se redno prilagaja potrebam in trendom trga. Dškatla enkrat mesečno prispe na dom, v njej pa se skrivajo namigi za kvalitetno preživljanje prostega časa.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Email Marketing Master Class

24.10.2018 od 15:00 do 18:00
Email Marketing Master Class

Email je eden izmed najmočnejših marketinških kanalov za podjetja vseh velikosti, z enim od najnižjih cen na konverzijo in najvišjo stopnjo uspeha. Še vedno pa ga mnogi neuspešno izkoriščajo. Zato ti bomo na delavnici pokazali, kako zgradiš in maksimalno izkoristiš potencial svojih email baz.
Preberite več >>

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

21.11.2018 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje