Množica odprla mariborski jesenski podjetniški program

V teh dneh se je na mariborski Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko pod okriljem Tovarne podjemov odvil podjetniški dogodek Geek Day, ki je privabil množico obiskovalcev, željnih sprememb v Mariboru. Z Geek Day-jem so zakorakali v intenzivni jesenski podjetniški program.
Množica odprla mariborski jesenski podjetniški program

Množica odprla mariborski jesenski podjetniški program.

Nadaljevanja »Od ideje do prototipa v dveh dneh« se lahk udeležite še 17. in 18. oktobra, kjer boste spoznali, kako poteka razvoj poslovne ideje in njena realizacija v praksi. Hkrati pa je to tudi dobra priložnost, da sestavite svojo ekipo za tekmovanje Imagine Cup.

Prijave za podjetniški vikend sprejemajo do četrtka , do 19.ure.

Program dogodka

Petek, 17.oktober

9:30-10:00 Registracija udeležencev
10:00-10:10 Pozdrav in uvodna beseda
predstavnik Mestne občine Maribor, Jure Verhovnik, Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM
10:10-10:30 Predstavitev poteka dogodka
Jure Verhovnik in Urban Lapajne, Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM
10:30-11:30 Predstavitve poslovnih idej, glasovanje in formiranje skupin
11:30-12:00 Kofeinizacija – spoznavne minute za skupine
12:00-13:00 Motivacijski intervju in druženje z uspešnim podjetnikom 
mag. Peter Kavčič, Comtec d.o.o.
13:00-14:00 Uvedba v delavnico: Lean Business Model Canvas – razlaga pojmov in ciljev delavnice
TED film (Start with WHY by Simon Sinek)
14:00-14:30 Delovno kosilo
14:30-18:00 Proizvajanje kreativne energije in poslovnega modela V1 – delo v skupinah

Sobota, 18. september

8:30-9:00 Kofeinizacija in poročanje o poteku dela
9:00-14:00 Proizvajanje kreativne energije in poslovnega modela V1 in prototipa- delo v skupinah in pomoč mentorjev.
14:00-15:00 Delovno kosilno
15:00-16:30 Priprava predstavitev
16:30-17:30 Predstavitve podjetniških idej
17:30-18:00 Razglasitev zmagovalcev, podelitev diplom in druženje

Več o programu in načinu prijave, preverite tu.

Organizatorji so prepričani, da bodo medse spet privabili ogromno množico, podobno kot na Geek Day-ju. Dogodek, ki je potekal 15.oktobra, je odprl Urban Lapajne, vodja projektov v Tovarni podjemov, Jure Vrhovnik, vodja Tovarne podjemov, pa je predstavil pester podjetniški program. Program pripravlja Tovarna podjemov, vključuje pa dogodke, kot so podjetniški vikendi, enodnevne delavnice, tekmovanja Imagine Cup, torkovi Startup Muslijev in ostali dogodki. S tem se Maribor spreminja v podjetniško mesto.

Zbrano množico sta nagovorila tudi Andrej Duh iz Demole in Anton Habjanič iz Tehno centra UM. Duh je predstavil možnost sodelovanja ekip z njihovimi partnerskimi podjetji, Habjanič pa je predstavil upravljanje in zaščito avtorskih pravic intelektualne ter industrijske lastnine. Dodal je, da to je težava, s katerimi se mladi podjetniki pogosto srečujejo.

Stekla pa je tudi beseda o Imagine Cup, ki služi kot dobra odskočna deska za študentske ekipe. Predstavitev je potekala v okviru okrogle mize, na njej pa so Marko Hölbl, Domen Mongus, Kristjan Košič in Nenad Čikić debatirali, kaj vse je potrebno za uspešno tehnološko-podjetniško zgodbo. “Tekmovanja ti prinesejo medijsko prepoznavnost, ki jo v začetni fazi nujno potrebuješ. Četudi ne zmagaš, dobiš določeno medijsko izpostavljenost, ki jo lahko izkoristiš za naprej,« meni Nenad Čikić iz Beezinge. Geek Day je zaključil Kristjan Pečanec iz startup šole Hekovnik, ki je predstavil korake, metode in nasvete za sistematično izgradnjo startup podjetja. Povedal je tudi razloge, zakaj kar 9 od 10 podjetij propade in navedel, kako se temu izogniti.

Dogajanje se je nato prestavilo v Kiblo, kjer je ekipa Tovarne podjemov že na 25. Startup Muslijih ponovno gostila Pečanca. Predstavil je svoje podjetniške izkušnje, spregovoril o startup metodologijah, z obiskovalci pa je delil tudi nekaj praktičnih nasvetov, do katerih je prišel sam po mnogih padcih.

Oznake: , , ,
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje