Množica odprla mariborski jesenski podjetniški program

V teh dneh se je na mariborski Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko pod okriljem Tovarne podjemov odvil podjetniški dogodek Geek Day, ki je privabil množico obiskovalcev, željnih sprememb v Mariboru. Z Geek Day-jem so zakorakali v intenzivni jesenski podjetniški program.
Množica odprla mariborski jesenski podjetniški program

Množica odprla mariborski jesenski podjetniški program.

Nadaljevanja »Od ideje do prototipa v dveh dneh« se lahk udeležite še 17. in 18. oktobra, kjer boste spoznali, kako poteka razvoj poslovne ideje in njena realizacija v praksi. Hkrati pa je to tudi dobra priložnost, da sestavite svojo ekipo za tekmovanje Imagine Cup.

Prijave za podjetniški vikend sprejemajo do četrtka , do 19.ure.

Program dogodka

Petek, 17.oktober

9:30-10:00 Registracija udeležencev
10:00-10:10 Pozdrav in uvodna beseda
predstavnik Mestne občine Maribor, Jure Verhovnik, Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM
10:10-10:30 Predstavitev poteka dogodka
Jure Verhovnik in Urban Lapajne, Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM
10:30-11:30 Predstavitve poslovnih idej, glasovanje in formiranje skupin
11:30-12:00 Kofeinizacija – spoznavne minute za skupine
12:00-13:00 Motivacijski intervju in druženje z uspešnim podjetnikom 
mag. Peter Kavčič, Comtec d.o.o.
13:00-14:00 Uvedba v delavnico: Lean Business Model Canvas – razlaga pojmov in ciljev delavnice
TED film (Start with WHY by Simon Sinek)
14:00-14:30 Delovno kosilo
14:30-18:00 Proizvajanje kreativne energije in poslovnega modela V1 – delo v skupinah

Sobota, 18. september

8:30-9:00 Kofeinizacija in poročanje o poteku dela
9:00-14:00 Proizvajanje kreativne energije in poslovnega modela V1 in prototipa- delo v skupinah in pomoč mentorjev.
14:00-15:00 Delovno kosilno
15:00-16:30 Priprava predstavitev
16:30-17:30 Predstavitve podjetniških idej
17:30-18:00 Razglasitev zmagovalcev, podelitev diplom in druženje

Več o programu in načinu prijave, preverite tu.

Organizatorji so prepričani, da bodo medse spet privabili ogromno množico, podobno kot na Geek Day-ju. Dogodek, ki je potekal 15.oktobra, je odprl Urban Lapajne, vodja projektov v Tovarni podjemov, Jure Vrhovnik, vodja Tovarne podjemov, pa je predstavil pester podjetniški program. Program pripravlja Tovarna podjemov, vključuje pa dogodke, kot so podjetniški vikendi, enodnevne delavnice, tekmovanja Imagine Cup, torkovi Startup Muslijev in ostali dogodki. S tem se Maribor spreminja v podjetniško mesto.

Zbrano množico sta nagovorila tudi Andrej Duh iz Demole in Anton Habjanič iz Tehno centra UM. Duh je predstavil možnost sodelovanja ekip z njihovimi partnerskimi podjetji, Habjanič pa je predstavil upravljanje in zaščito avtorskih pravic intelektualne ter industrijske lastnine. Dodal je, da to je težava, s katerimi se mladi podjetniki pogosto srečujejo.

Stekla pa je tudi beseda o Imagine Cup, ki služi kot dobra odskočna deska za študentske ekipe. Predstavitev je potekala v okviru okrogle mize, na njej pa so Marko Hölbl, Domen Mongus, Kristjan Košič in Nenad Čikić debatirali, kaj vse je potrebno za uspešno tehnološko-podjetniško zgodbo. “Tekmovanja ti prinesejo medijsko prepoznavnost, ki jo v začetni fazi nujno potrebuješ. Četudi ne zmagaš, dobiš določeno medijsko izpostavljenost, ki jo lahko izkoristiš za naprej,« meni Nenad Čikić iz Beezinge. Geek Day je zaključil Kristjan Pečanec iz startup šole Hekovnik, ki je predstavil korake, metode in nasvete za sistematično izgradnjo startup podjetja. Povedal je tudi razloge, zakaj kar 9 od 10 podjetij propade in navedel, kako se temu izogniti.

Dogajanje se je nato prestavilo v Kiblo, kjer je ekipa Tovarne podjemov že na 25. Startup Muslijih ponovno gostila Pečanca. Predstavil je svoje podjetniške izkušnje, spregovoril o startup metodologijah, z obiskovalci pa je delil tudi nekaj praktičnih nasvetov, do katerih je prišel sam po mnogih padcih.

Oznake: , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje