MP konferenca: Kako najti pravi finančni vir za podjetje?

Petkova konferenca Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! bo ob sodelovanju številnih priznanih strokovnjakov postregla tudi z okroglo mizo o različnih načinih financiranja podjetij.
Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! 2018

Najti pravi način financiranja je ena izmed ključnih nalog vsakega podjetnika. Kako izbrati pravi finančni vir? So to platforme množičnega financiranja Kickstarter, Adrifund ali Indigogo? Je mogoče uspeti z ICO kampanjo? Kako priti do bančnega kredita ali podpore v obliki tveganega kapitala? Bo morda dovolj že znesek, ki ga imamo privarčevanega?

Konferenca Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!, ki bo potekala v petek, 15. junija, v prostorih NLB Centra inovativnega podjetništva, bo namenjena tudi tem temam. Prijavite se TUKAJ >>

Kickstarter da ali ne?

Vsak podjetnik se z iskanjem odgovorov na zgoraj navedena vprašanja spopada na svoj način. Številni slovenski start-upi so uspešno oddelali kampanje na Kickstarterju in tako prišli do semenskega kapitala, ki jim je odprl vrata do uspešnih poslovnih zgodb. Na konferenci boste iz prve roke slišali zgodbo izjemno uspešne Kickstarter kampanje – srednjeveške računalniške igre Mordhau. Zbrala je skoraj 300 tisoč dolarjev. Zadnja uspešna slovenska zgodba je projekt pametne stekleničke EQUA, ki je potrdil, da Kickstarter še zdaleč ni preživeta zgodba.

mordhau

Mordhau je prek Kickstarter kampanje zbral skoraj 300 tisoč dolarjev.

V ICO kampanjo le z blockchain tehnologijo

Strokovnjaka na področju kriptovalut in ICO kampanj, Vanja Čas in dr. Peter Merc v kolumni Insajderski pogled iz kripto industrije opozarjata, da je ICO kampanja primerna le za projekte, katerih poslovni model dejansko temelji na tehnologiji blockchain. Takšne kampanje zahtevajo visok kapitalski vložek v marketing. Opaža se tudi profesionalizacija te mlade industrije, saj investitorji pričakujejo veliko več, kot zgolj poslovni načrt, ali kot mu v blockchain industriji radi rečemo – whitepaper.

Več kot dobrodošlo je sodelovanje s takoimenovanimi “smart money” vlagatelji, ki ob finančni investiciji start-up podjetjem pomagajo tudi z nasveti, kadrovanjem, promocijo in pravočasnimi potezami pri kreiranju lastniške strukture podjetja. Informacije o tej industriji bo na konferenci delil tudi Jaka Mele, CargoX.

Velikani so se poslužili “bootstrappinga”

Veliko znanih podjetij kot so Microsoft, Coca Cola in Apple je pred desetletji nastalo po principu “bootstrappinga”. To pomeni, da podjetje zgradiš zgolj na podlagi svojih osebnih prihodkov in prihrankov ter s čim večjim “zategovanjem” stroškov. Podobnega principa se tudi v aktualnem trenutku poslužuje večji del start-up podjetij, ki si želijo obdržati celoten lastniški delež in tem popoln nadzor nad delovanjem podjetja. Zaradi omenjenih okoliščin se spopadajo s precejšnjim tveganjem, saj so povsem odvisni od ustvarjenih prihodkov.

Konferenca Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! z eminentnimi strokovnjaki

Tokrat smo se dotaknili le nekaterih načinov financiranja podjetij, še več pa boste lahko izvedeli na petkovi brezplačni konferenci Mladi Podjetnik? Zakaj pa ne! v NLB Centru inovativnega podjetništva. Rdeča nit konference je strategija rasti in financiranje podjetja.

Na okrogli mizi o financiranju podjetij, ki jo bo vodil Blaž Jamšek iz Zavoda mladi podjetnik, bodo sodelovali priznani strokovnjaki in uspešni mladi podjetniki Darko Jurič – NLBAleksander Kopač – poslovni angel AlpVent AGAnita Lozar – Pivovarna PeliconMarko Grgurovič – igra Mordhau Kickstarter, dr. Jure Knez – Dewesoft ter Štefan Kukman – CargoX, ki vam bodo razkrili vse prednosti ter pasti in nevarnosti omenjenih načinov financiranja.

Oznake: , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

SIO: Lastno podjetje? Zakaj pa ne! – pogovor z Rokom Staričem, Mladim podjetnikom leta 2018

31.03.2020 od 10:00 do 12:00
SIO: Lastno podjetje? Zakaj pa ne! – pogovor z Rokom Staričem, Mladim podjetnikom leta 2018

V zadnjem času govorimo pretežno o koronavirusu in o ukrepih države v smeri preprečitve gospodarskih posledic. Da nekoliko presekamo to prakso in prispevamo malo optimizna, smo se odločili, da za vas pripravimo pogovor z Rokom Staričem, ROK'S NUT BUTTER d.o.o., uspešnim mladim podjetnikom, ki smo mu leta 2018 podelili naziv Mladi podjetnik leta. Pogovor bo potekal prek webinarja, udeležba je brezplačna, so pa potrebne prijave.
Preberite več >>

Webinar: Koronavirus in vpliv na male podjetnike

31.03.2020 od 16:00 do 18:00
Webinar: Koronavirus in vpliv na male podjetnike

Prepoved opravljanja določenih storitev (frizerstvo, gostinstvo...) na eni strani ter zmanjšanje povpraševanja na drugi strani, so v zadnjih tednih mnoge mlade podjetnike privedle do stanja zmanjšanja prihodkov, in celo totalne blokade prihodkov ter celo zapiranja podjetij. O tem kaj bi se lahko zgodilo v prihodnjih dnevih, tednih in mesecih, se bomo pogovarjali z našimi gosti.
Preberite več >>

!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

08.05.2020 od 14:30 do 19:30
!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

KONFERENCO ZARADI RAZMER VEZANIH NA KORONAVIRUS PRESTAVLJAMO!!! Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje