MySpace rešuje problem avtorskih pravic

Kar pri Google za njihov YouTube napovedujejo že nekaj časa, je uspelo MySpace: Pridobili so program za odstranjevanje neavtoriziranih posnetkov z njihovih strežnikov.
MySpace rešuje problem avtorskih pravic

MySpace – spletna skupnost

Podjetje MySpace je včeraj izdalo, da je razvijalec programov Audible Magic za njih razvil program za odkrivanje neavtoriziranih posnetkov. Program deluje na osnovi digitalnega avdio podpisa, ki ga vsebuje video posnetek. Program ga prepozna in če je posnetek v bazi nedovoljenih, objavo le tega zavrne.

MySpace je tako v nezavidljiv položaj spravil YouTube, kjer so z izdelavo in uporabo tovrstnega programa zavlačevali. MySpace ima tudi registriran patent za novoustvarjeni program.

Zanimivo bo opazovati kako bodo reagirali pri Google. Povsem možno je, da bodo z razvojem podobnega programa “pohiteli” in ga razkrili v naslednjih dneh.

Vir: The New York Times

Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

Vse za podjetje