Na sporedu že 52. Seminar Študentske borze

V sredo, 18. aprila, bo potekal tradicionalni, že 52. Seminar Študentske borze. Udeleženci bodo deležni pestrega programa, ki bo sestavljen iz posebnega predavanja, finančno-borznega utripa in okrogle mize z zanimivimi gosti.
Razpis: Priložnost zame

Razpis: Priložnost zame (Vir slike: sxc.hu)

Tokratna tema bo kriza evro območja. Gostje bodo govorili o problematiki trenutnega reševanja krize, vlogi ECB in o možnih razpletih krize.

Seminar bo otvorilo uvodno predavanje, kjer bo izkušeni trgovalec Alan Gregorec izpostavil pasti trgovanja in investiranja ter podal nasvete, kako se pred njimi zavarovati. Govoril bo o diverzifikaciji, razliki med osebnim premoženjem in naložbenim portfeljem in še marsičem.

Na seminarju tudi tokrat ne bo manjkalo analiz dogajanja na domačih in tujih finančnih trgih, poskusov napovedi gibanja delnic, surovin, valut in podobno. O tem bo govoril analitik ALTE Invest, Sašo Stanovnik.

Za konec bodo postregli z zanimivo okroglo mizo, kjer bodo gostje razpravljali o krizi evro območja, o varčevanju, o bankah, o preživetju evra in nenazadnje tudi o Sloveniji. Med gosti bodo izredno dobri poznavalci razmer v bančništvu in evro območju: Dr. France Arhar, direktor Unicredit Slovenija, Andraž Grahek, direktor naložbenega sektorja KD Skladi, Dr. Igor Masten, izredni profesor na Ekonomski fakulteti Ljubljana, Boštjan Vasle, direktor UMAR-ja in Dr.Draško Veselinovič, izvršni direktor KD Group.

Vir: Študentska borza

Oznake: , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

30.01.2020 od 15:00 do 19:00
SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje