Najem sedeža kot odlična poslovna priložnost

Morda se izbira sedeža podjetja na prvi pogled ne zdi kot izjemna poslovna priložnost. Gre preprosto za formalnost, ki se zahteva že ob ustanovitvi podjetja. A to mišljenje je zmotno - dober poslovnež bo na vsakem koraku iskal možnosti, ki mu lahko prinesejo boljši poslovni uspeh.
Najem sedeža kot odlična poslovna priložnost

Najem sedeža kot odlična poslovna priložnost (Vir slike: Pixabay.com)

Zato se bo tudi izbiri naslova za svoje podjetje posvetil premišljeno in z ozirom na pričakovane koristi. Najprej pa je treba poznati razpoložljive možnosti.

Možnosti izbire sedeža podjetja

Najbolj preprosto je sedež podjetja registrirati kar tam, kjer podjetje v začetku posluje. Za mnoga nova podjetja je to domači naslov ustanovitelja. Ta rešitev je enostavna in tudi cenovno ugodna, a ne prinaša posebnih poslovnih prednosti.

Alternativa, ki bo ambicioznim podjetnikom bolj zanimiva, je najem sedeža. Tu lahko hitro najdemo prednosti, ki jih ta prinaša. Z najemom sedeža podjetja nismo več omejeni na kraj, kjer prebivamo, temveč lahko naslov do neke mere poljubno izberemo. Seveda obstajajo omejitve, a tudi pri upoštevanju teh se izkaže, da je najem sedeža lahko odlična poslovna poteza.

Prednosti najema sedeža

Glavna prednost najema sedeža podjetja je seveda ta, da lahko poljubno izberete kraj, ki bo predstavljal vaše podjetje. Prednosti so očitne, posebej za nova podjetja, ki še niso uveljavljena na trgu – sedež v uglednem kraju doda ugled tudi podjetju, okrepi verodostojnost in zbuja zaupanje pri strankah in poslovnih partnerjih.

Druga prednost pa je ta, da lahko na ta način svoje podjetje približate strankam oziroma partnerjem. Posebej to velja za poslovneže, ki poslujejo na geografsko omejenem območju. Namesto da bi njihovo podjetje delovalo na daljavo, se lahko s spretno izbranim sedežem približa strankam, četudi najem sedeža morda ne zagotavlja vseh prednosti, ki bi jih dobili na primer z najemom ali nakupom fizičnih poslovnih prostorov. S to primerjavo se na koncu izkaže še ena, a zelo pomembna prednost – cena.

Oznake:
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

SIO: Lastno podjetje? Zakaj pa ne! – pogovor z Rokom Staričem, Mladim podjetnikom leta 2018

31.03.2020 od 10:00 do 12:00
SIO: Lastno podjetje? Zakaj pa ne! – pogovor z Rokom Staričem, Mladim podjetnikom leta 2018

V zadnjem času govorimo pretežno o koronavirusu in o ukrepih države v smeri preprečitve gospodarskih posledic. Da nekoliko presekamo to prakso in prispevamo malo optimizna, smo se odločili, da za vas pripravimo pogovor z Rokom Staričem, ROK'S NUT BUTTER d.o.o., uspešnim mladim podjetnikom, ki smo mu leta 2018 podelili naziv Mladi podjetnik leta. Pogovor bo potekal prek webinarja, udeležba je brezplačna, so pa potrebne prijave.
Preberite več >>

Webinar: Koronavirus in vpliv na male podjetnike

31.03.2020 od 16:00 do 18:00
Webinar: Koronavirus in vpliv na male podjetnike

Prepoved opravljanja določenih storitev (frizerstvo, gostinstvo...) na eni strani ter zmanjšanje povpraševanja na drugi strani, so v zadnjih tednih mnoge mlade podjetnike privedle do stanja zmanjšanja prihodkov, in celo totalne blokade prihodkov ter celo zapiranja podjetij. O tem kaj bi se lahko zgodilo v prihodnjih dnevih, tednih in mesecih, se bomo pogovarjali z našimi gosti.
Preberite več >>

!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

08.05.2020 od 14:30 do 19:30
!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

KONFERENCO ZARADI RAZMER VEZANIH NA KORONAVIRUS PRESTAVLJAMO!!! Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje