Nakup glasbe prek mobilcev

Podjetje eMusic, ki je, za Applom, drugi največji prodajalec glasbe na spletu v ZDA, bo omogočilo nakup glasbe prek mobilnih telefonov.

Danes bodo namreč predvidoma obelodanili pogodbo z ameriškim mobilnim operaterjem AT&T, ki, zanimivo, sodeluje tudi z Applom pri prodaji iPhonov. Prodajali bodo glasbo neodvisnih založb.

Sicer je že mogoče kupiti glasbo prek mobilca, vendar pa je močno omejeno število glasbenikov. Od sedaj bo na voljo kar nekaj novih, med drugim Paul McCartney in različni punk bandi. eMusic je sicer lastnih več kot 2.7 milijona pesmi in skoraj vse od njih bodo ponudili v prodajo prek mobilnih telefonov.

Cena pesmi prenešenih prek mobilca bo precej višja kot cena pesmi prenešenih prek interneta. Razlog za to je predvsem v visokih stroških prenosa (ki jih zaračuna operater). Prenos petih pesmi bo tako stal 7,49 dolarja.

Z novostjo pri eMusic upajo, da bodo razširili trg prodaje glasbe. Prek mobilnikov naj bi namreč uporabniki tudi brskali za glasbenimi skupinami ter tako odkrivali tisto, kar jim je všeč.

 

Vir: The New York Times

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje