Navidez povečajte vaše podjetje

Biti podjetnik je zahtevna, a vsekakor nagrajujoča izkušnja. Manjši podjetniki se pogosto osredotočajo na večja konkurenčna podjetja in si zaželijo, da bi bili tudi oni sami del velikih. Kako to doseči? Bistvo dobrega poslovanja je v percepciji.
Navidez povečajte vaše podjetje

Navidez povečajte vaše podjetje (Vir slike: sxc.hu)

Večina podjetnikov, ki imajo v lasti manjše podjetje, je mnenja, da ne morejo biti konkurenčni velikim podjetjem, saj niso dovolj veliki, nimajo dovolj izkušenj ali sredstev. V resnici pa je največkrat prav občutek manjvrednosti ta, ki jih nezavedno zadržuje v ozadju.

Kako lahko podjetje spravite iz sence pod luč žarometov? Prvi korak je morda ta, da se prepričate, da je vaše podjetje večje, kot je v resnici. Morda ste v svojem podjetju vi edini zaposleni, a večina strank predvideva, da za vašimi storitvami in izdelki stoji večja skupina ljudi. Da bi stranke, pa tudi sebe, prepričali, da je vaše podjetje večje kot je v resnici, si pomagajte z najemom začasnega osebja. Šele, ko si boste dovolili razmišljati o vašem podjetju kot o velikem podjetju, boste dovolili, da to zares postane.

Biti lastnik velikega podjetja se sliši odlično, a zavedati se morate, da je poslovanje v večjem podjetju povsem drugačno kot v manjšem. Morda boste izgubili nekatere zveste stranke, katerim je bolj všeč direkten in oseben odnos pri poslovanju, katerega v večjih podjetjih praviloma ni. Nekatere stranke se namreč ne želijo počutiti kot številke, zato raje poslujejo z manjšimi podjetji.

V kolikor je vaše podjetje novo na trgu, vam stranke morda takoj še ne bodo zaupale, saj bodo mnenja, da nimate dovolj izkušenj. Ker to skoraj zagotovo ne drži, jih morate na to opozoriti sami. Oglašujte svoje izkušnje iz morebitnih prejšnjih zaposlitev in izobraževanj, prav tako pa izpostavite tudi izkušnje vaših zaposlenih.

Pomembno je tudi, da ne dvomite v svoje sposobnosti. Stranke morajo verjeti, da jim boste zagotovili željene artikle ali storitve, čeprav sami niste popolnoma prepričani, da vam bo zares uspelo. Če želite vaše poslovanje razširiti, morate zagrabiti vsako priložnost in dati vse od sebe.

Vir: Young Entrepreneur

Oznake:, , , , , , , , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje