Nogavice “pobrale” 50 milijonov dolarjev

Startup Stance, ki proizvaja zanimive nogavice, v kratkem pa naj bi svojo ponudbo razširili še na spodnje perilo, je v teh dneh prejel 50 milijonov dolarjev vredno investicijo. V omenjeni startup so v preteklosti že investirala nekatera zveneča imena.
Nogavice "pobrale" 50 milijonov dolarjev

Med investitorji v podjetje sta tudi Will Smith in Dwayne Wade (Vir slike: Stance).

Med preteklimi investitorji sta tudi Will Smith, igralec, ki nam je v spominu ostal kot osrednji lik humoristične nanizanke Princ z Bel Aira, in NBA zvezdnik Dwayne Wade. Medtem ko so v preteklih letih številni investitorji investirali v tehnološke startupe s področja spodnjega perila, na primer v ThirdLove, Adore.Me in druge, pa se Stance ne uvršča v kategorijo klasičnih tehnoloških startupov.

Iz nogavic še na spodnje perilo

Gre za klasično blagovno znamko, ki ponuja zanimive in kakovostne nogavice, svojo ponudbo pa bodo s prejetim vložkom razširili še na spodnje perilo. Za razliko od drugih podjetij, Stance ni startup s področja e-prodaje. In na to so njegovi ustanovitelji še kako ponosni.

Kako in kje prodajate?

»Mi nismo tehnološko podjetje. Mi smo blagovna znamka,« pravi soustanovitelj startupa Jeff Kearl. Od leta 2009, ko je zaživel kalifornijski startup Stance, je startup prodal že več kot 15 milijonov parov nogavic, kar pomeni okoli 3 milijone na leto. »Ko ustvarjate znamko, menim, da je sama prodaja enako pomembno kot področje, kje prodajate,« je tujim medijem sporočil soustanovitelj startupa. »Delali smo trdno in prisluhnili prodajalcem

Spoznaj slovensko zgodbo o nogavicah >>

Nogavice (tudi) za več kot 40 dolarjev

Njihove kašmirjeve in druge luksuzne nogavice so danes na voljo v velikih trgovinah, cene pa se gibljejo od 12 do 15 dolarjev, možno pa je dobiti tudi dražje. Na primer takšne, za katere je potrebno odšteti 40 dolarjev ali več.

Za usmeritev tudi na spodnje perilo so se odločili zaradi povpraševanja s strani kupcev in njihovih prodajalcev. Vprašanja, kdaj se bodo predstavili s spodnjim perilom, so dobivali zadnje leto. Zdaj bodo lahko uresničili želje vseh.

Do danes je startup skupno zbral več kot 85 milijonov dolarjev s strani investitorjev. Gre za veliko vsoto denarja, kar priznava tudi Kearl, ki je sicer izredno presenečen nad odzivom investitorjev.

Oznake: , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje