Nogavice “pobrale” 50 milijonov dolarjev

Startup Stance, ki proizvaja zanimive nogavice, v kratkem pa naj bi svojo ponudbo razširili še na spodnje perilo, je v teh dneh prejel 50 milijonov dolarjev vredno investicijo. V omenjeni startup so v preteklosti že investirala nekatera zveneča imena.
Nogavice "pobrale" 50 milijonov dolarjev

Med investitorji v podjetje sta tudi Will Smith in Dwayne Wade (Vir slike: Stance).

Med preteklimi investitorji sta tudi Will Smith, igralec, ki nam je v spominu ostal kot osrednji lik humoristične nanizanke Princ z Bel Aira, in NBA zvezdnik Dwayne Wade. Medtem ko so v preteklih letih številni investitorji investirali v tehnološke startupe s področja spodnjega perila, na primer v ThirdLove, Adore.Me in druge, pa se Stance ne uvršča v kategorijo klasičnih tehnoloških startupov.

Iz nogavic še na spodnje perilo

Gre za klasično blagovno znamko, ki ponuja zanimive in kakovostne nogavice, svojo ponudbo pa bodo s prejetim vložkom razširili še na spodnje perilo. Za razliko od drugih podjetij, Stance ni startup s področja e-prodaje. In na to so njegovi ustanovitelji še kako ponosni.

Kako in kje prodajate?

»Mi nismo tehnološko podjetje. Mi smo blagovna znamka,« pravi soustanovitelj startupa Jeff Kearl. Od leta 2009, ko je zaživel kalifornijski startup Stance, je startup prodal že več kot 15 milijonov parov nogavic, kar pomeni okoli 3 milijone na leto. »Ko ustvarjate znamko, menim, da je sama prodaja enako pomembno kot področje, kje prodajate,« je tujim medijem sporočil soustanovitelj startupa. »Delali smo trdno in prisluhnili prodajalcem

Spoznaj slovensko zgodbo o nogavicah >>

Nogavice (tudi) za več kot 40 dolarjev

Njihove kašmirjeve in druge luksuzne nogavice so danes na voljo v velikih trgovinah, cene pa se gibljejo od 12 do 15 dolarjev, možno pa je dobiti tudi dražje. Na primer takšne, za katere je potrebno odšteti 40 dolarjev ali več.

Za usmeritev tudi na spodnje perilo so se odločili zaradi povpraševanja s strani kupcev in njihovih prodajalcev. Vprašanja, kdaj se bodo predstavili s spodnjim perilom, so dobivali zadnje leto. Zdaj bodo lahko uresničili želje vseh.

Do danes je startup skupno zbral več kot 85 milijonov dolarjev s strani investitorjev. Gre za veliko vsoto denarja, kar priznava tudi Kearl, ki je sicer izredno presenečen nad odzivom investitorjev.

Oznake: , , ,
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje