O izkušnjah na pripravništvu bom lahko pripovedovala vnukom

Jasmina Strašek je ena od pripravnic v sklopu MP pripravništva. Mesec in pol bo preživela v podjetju Letalske.si, kjer bo lahko pokazala, kakšne »podjetniške ase« skriva v rokavu. Prvi teden pripravništva je mimo, zato smo jo povprašali o prvih izkušnjah.
O izkušnjah na pripravništvu bom lahko pripovedovala vnukom

Za mesec in pol bo Jasmina Strašek del ekipe Letalske.si (Vir slike: Letalske.si).

»Mislim, da je to delo, o katerem bom lahko pripovedovala svojim vnukom,« pove v smehu. Podjetje, v katerem opravlja MP pripravništvo, opisuje s presežniki. »Razlog za tak vtis je, da mi je podjetje dalo priložnost, da se preizkusim na področjih, ki se mi zdijo pisana na kožo.« Straškova je namreč doštudirala magistrski študij marketinga na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, obenem pa že nekaj časa tudi sama dela na različnih projektih, ki so vezana na podjetniški svet.

Komaj čakam, da se moja dogodivščina nadaljuje!

S Petarjem Berićem sta takoj ob prihodu opravila krajši dogovor, da mu pokaže, katere podjetniške ase skriva v rokavu. Ravno zdaj nadaljuje na case studyju svoje podjetniške ideje, kar ji daje izziv in užitek, saj obenem pridobiva tudi povratne informacije iz Petrove strani o področju, ki ne predstavlja samo njenega dela, temveč življenjski slog. Spoznala je tudi preostale zaposlene v podjetju, dodaja pa, da komaj čaka, da se njena »dogodivščina« nadaljuje.

Vabljeni k branju MP intervjuja s Petarjem Berićem >>

MP pripravništvo kot all inclusive paket

»Ker živimo v času, ko so izkušnje tiste, ki štejejo, in ker ves čas iščem priložnost, kje lahko izkažem svojo ustvarjalnost in novo znanje, sem takoj ob prebiranju vašega naslova o pripravništvu v startupu, morda celo v Letalske.si, sploh pa v Zagrebu, rekla sama pri sebi, da je to povezano s potovanji, to je startup in še v Zagrebu je. Opa! To je vendar all inclusive paket! Opis je namreč združeval ravno tiste stvari, katerim preprosto nisem mogla reči ne,« opisuje razloge, zakaj se je sploh odločila odzvati na MP pripravništvo. Da, potovanja so njena strast, spoznati faze, ki se skrivajo za tem, da lahko nekdo sploh preizkusi doživetje potovanja, pa ji predstavljajo mamljivo izkušnjo.

Pomoč pripravništva za razvoj svoje ideje

Sicer pa kot rečeno, Straškova ima tudi svojo idejo. Ta združuje strast do »miganja, življenja in druženja, ki posameznika spodbuja k temu, da začne migati z ritjo in postane za večno fit,« zato je naslov njenega celotnega case studyja »migaj rit«. Zadeva je za zdaj še v začetnih fazah, verjame pa, da bo ob nasvetih podjetja Letalske.si dobila svojo pravo obliko.

Spletni portal Letalske.si je namenjen rezervaciji letalskih kart. Njihov koncept prinaša specifičen in nov pristop na področju prodaje letalskih kart. Osredotočajo se na potnika in njegove potrebe.

Oznake: , , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje