Odločite se lahko tudi za najem sedeža podjetja

Sedež podjetja je kraj, kjer poteka poslovanje podjetja. V primeru manjših podjetij je to skoraj vedno kraj, kjer podjetje opravlja svojo dejavnost in kjer ima tudi poslovni naslov, pri večjih podjetjih, ki poslujejo v različnih krajih, pa se lahko sedež pod določenimi pogoji poljubno določi.
Odločite se lahko tudi za najem sedeža podjetja

Odločite se lahko tudi za najem sedeža podjetja (Vir slike: Littlevisuals)

Podjetnikom, ki še nimajo razvejanega podjetja in ne opravljajo dejavnosti na različnih lokacijah, se večinoma zdi, da pri izbiri sedeža podjetja nimajo veliko izbire. A to ni povsem res. Kljub temu, da je določitev sedeža v nekaterih primerih morda samoumevna, pa predpisi vseeno dopuščajo dovolj svobode, da je možno tudi izbirati.

Najem sedeža podjetja

Ena izmed možnosti, ki jo imajo podjetniki, je najem sedeža. V praksi to pomeni, da podjetnik najame poslovne prostore tam, kjer želi imeti poslovni naslov in sedež podjetja. Svoboda izbire je tu nekoliko odvisna od dejavnosti, ki jo podjetje opravlja. V nekaterih primerih se zahtevajo proizvodni in drugi prostori, ki jih ni smiselno seliti samo zato, da bi spremenili sedež podjetja. V primeru, da gre za dejavnost, ki ne zahteva posebnih prostorov, pa je najem sedeža podjetja zelo privlačna opcija, saj omogoča izbiro sedeža v uglednem kraju.

Najem lahko pomeni tako običajni najem poslovnih prostorov, kot tudi najem virtualne pisarne, pa tudi nekaj vmesnih možnosti obstaja. Najem fizičnih poslovnih prostorov odpira največ možnosti. A predstavlja pa precej višje stroške, če jih primerjamo s tistimi, ki jih terja virtualna pisarna. Virtualna različica pa nizko ceno upravičuje z omejeno funkcionalnostjo. Brez težav lahko služi za sedež podjetja in poslovni naslov za sprejemanje pošte. Seveda pa ne nudi možnosti, ki so samoumevne pri fizičnih poslovnih prostorih.

Tako fizični kot virtualni prostori pa predstavljajo odlično rešitev za tiste, ki želijo z najemom pridobiti privlačen poslovni naslov in sedež podjetja.

Iščete naslov / sedež podjetja v Ljubljani? Pošljite povpraševanje: