Peticija – ZA podjetno in uspešno Slovenijo

Klub slovenskih podjetnikov (SBC) je pred dnevi v svojem javnem pismu nagovoril slovenski politični vrh. Danes so z javnim vabilom somišljenike in podpornike povabili k podpisu peticije. Preverite podrobnosti in oddajte svoj glas.
Klub slovenskih podjetnikov poziva k podpisu peticije.

Klub slovenskih podjetnikov poziva k podpisu peticije.

Na spletni strani zapodjetnoslovenijo.si so zapisali:

“Spoštovani.

Prišel je čas, da se opredelimo do vprašanja, ki je izrednega pomena za nadaljnjo usodo naše domovine.

Si v Sloveniji še želimo podjetništva?
Mar res cenimo uspešne in odgovorne podjetnike?
Je podjetnost v Sloveniji še vrednota?

Ali so uspešni podjetniki s pravimi moralnimi vrednotami osebe, ki so našim otrokom predstavljene za zgled tako kot naši vrhunski športniki?

Mar niso uspešna slovenska podjetja in slovenski podjetniki pravi ambasadorji naše dežele?

Ali želimo, da vrhunski inovatorji ustvarjajo izdelke z visoko dodano vrednost v Sloveniji, ob tem pa seveda tudi podjetja, ki bodo v prihodnosti ustvarjala visoke dobičke, nova delovna mesta, razvoj in s tem dobrobit družbe in države?

Po dogodkih v zadnjih dneh nismo prepričani, da živimo v državi, kjer so odgovori na zgornja vprašanja pozitivni. Številni politiki se zelo medlo odzivajo zoper stigmatizacijo podjetnikov in podjetništva. Mi, podjetniki, pa si želimo jasnih in pozitivnih odgovorov na zgornja vprašanja. Želimo ustvariti podporno okolje našim otrokom, da bodo spoštovani in cenjeni, v kolikor se odločijo za podjetniško pot.

Samo skupaj in složni bomo ustvarili lepo prihodnost. Samo skupaj lahko ustvarimo Slovenijo – deželo podjetnih in srečnih ljudi, kjer je trud cenjen, uspeh spoštovan, ustvarjalnost spodbujena, prave vrednote pa osnove delovanja.

Podprite nas v naših naporih za spoštovanje podjetništva in podjetnosti s svojim podpisom tudi vi.”

Obiščite spletno stran, podpišite peticijo in jo delite >>

Preverite tudi tiskovno konferenco, na kateri sta sodelovala Goran Novković, predsednik Kluba slovenskih podjetnikov in dr. Jure Knez, soustanovitelj in tehnični direktor podjetja DEWESoft d.o.o.