Plačajte, da se znebite YouTube oglasov!

YouTube je predstavil plačljivo storitev Music Key, ki bo uporabnikom omogočala nemoteno poslušanje glasbe brez motečih oglasov, obenem pa bo nudila možnost predvajanja tudi brez internetne povezave, z lokalnim shranjevanjem glasbe na napravo.
Plačajte, da se znebite YouTube oglasov!

Nova storitev bo stala slabih osem dolarjev mesečno, uporabniku pa bo omogočila sproščeno gledanje video vsebin brez nadležnega predvajanja oglasov. Oglasi pa ne bodo izginili povsod, predvajanje oglasov bo omejeno na posnetke, ki jih objavijo založbe, zato za zdaj popolnega umika oglasov še ni pričakovati.

Kdaj bo na voljo v Sloveniji?

Music Key, ki bo razširila trenutno ponudbo glasbenega servisa Google Play Music All Access, bo za zdaj na voljo le nekaterim uporabnikom v ZDA in šestim izbranim evropskim državam – Španiji, Italiji, Veliki Britaniji, na Portugalskem in na Finskem. Kdaj bo na voljo tudi slovenskim uporabnikom, ni znano. Morda pa bo novost YouTuba sprožila plaz podobnih odločitev pri drugih družbenih omrežjih.

Veste, za koliko se je povečala spletna prodaja? >>

YouTube – najboljše mesto za povezovanje umetnikov in oboževalcev

Storitev je bila sicer napovedana že za začetek letošnjega leta, a so se pri YouTubu odločili za podrobnejši razvoj. »Umetniki in oboževalci so naredili YouTube največjo glasbeno storitev na svetu,« pravi Christophe Muller, YouTubov direktor za globalno glasbeno partnerstvo. »Želimo nadaljevati z delom, da YouTube postane najboljše mesto za povezovanje umetnikov in oboževalcev.«

YouTubova največja konkurenca je storitev Spotify, ki svoje storitve nudi za slabih 10 dolarjev. Spotify ima 50 milijonov aktivnih uporabnikov, kar predstavlja le 5 odstotkov vseh YouTubovih mesečnih obiskovalcev. Glede na željo po nadvladi na tem področju, morda ni naključna odločitev YouTuba oziroma Googla, da bodo prednostno predstavili nov model na Finskem, kjer ima ravno Spotify sedež.

Google Play Music sedaj tudi v Sloveniji >>

Sicer pa ima YouTube na voljo že kanale, za katere je treba plačati mesečno naročnino. Oglaševanje na spletni strani YouTube je v velikem vzponu, prav tako na njegovih konkurenčnih straneh, poskuša pa nadvladati televizijsko oglaševanje.

Samsungov oglas najbolj gledan

Poglejmo, kateri so najbolj gledani oglasi letošnjega septembra? Gisele Bundchen I Will What I Want z 2,3 milijoni ogledov, GoPro Hero 4 The Adventure of Life in 4K z 2,9 milijoni, Freshpet Apparently Kids´s First Ever TV Commercial s 3,2 milijoni, Kmart Not a Christmas Commercial s 4,5 milijonov, Apple iPhone 6 and iPhone 6 Plus Duo s 5,2 milijoni, Samsung Gear S Official Introduction s 5,6 milijoni, Gatorade Made in New York ft. Derek Jeter s 7,3 milijoni, KLM Lost & Found Service z 9,7 milijoni, Budweiser Friends are waiting z 18,3 milijoni, Samsung Galaxy Note 4 Official Introduction z 21,9 milijonov. 

Oznake: , , , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje