Plesalca na GoFundMe po sredstva za prvi center akrojoge v Sloveniji

Tanja in Aleš, zagrizena plesalca in prva certificirana izvajalca akrojoge pri nas, sta se z akrojogo čisto ponesreči spoznala pred leti in se vanjo povsem zaljubila. Zdaj želita s pomočjo množičnega financiranja odpreti prvi akrojoga center v Sloveniji.
Plesalca na GoFundMe po sredstva za prvi center akrojoge v Sloveniji

Tanja in Aleš prek platforme GoFundMe zbirata sredstva za prvi center akrojoge v tem delu Evrope (Vir slike: Aleš Hren)

Ta center bi obenem postal tudi prvi center akrojoge na območju nekdanje Jugoslavije. Mlada plesalca, Tanja je plesalka hip hopa, salse in kizombe, zadnje leto pa precej aktivna še na področju masaž, prav tako Aleš, ki je dejaven tudi na področju meditacije, plesa in borilnih veščin, sta trenutno primorana izvajati tečaje v najemniških prostorih, jih najemati po urah in sta tako precej ujeta v izbiro terminov. Velik strošek paru, ki sta partnerja tudi v zasebnem življenju, trenutno predstavlja predvsem najemnina.

Za nastalo situacijo in svojih 20 rednih ter deset nerednih tečajnikov sta našla rešitev – nov prostor na Parmovi ulici 25 v Ljubljani z visokim stropom, ki se razprostira na 100 kvadratnih metrih, ki ima še dve manjši sobi, kopalnico in stranišče. »Cena mesečnega najema s stroški vred bo približno 750 evrov,« pojasnjuje Aleš.

Akrojoga je športna dejavnost, mešanica joge, tajske masaže in akrobatike, ki ni le atletska, saj gre za intenzivne treninge, temveč tudi za estetsko aktivnost. Gre za dinamično vadbo, pri kateri se raziskuje zaupanje in zavedanje, z vadbo pa pridobite na moči, ravnotežju in gibčnosti.

Projekt lahko podprete tukaj >>

Motivator je vadba in dobrobit akrojoge

Zato zbirata sredstva, 4 tisoč dolarjev, na platformi GoFundMe. »Želiva ponuditi popuste študentom, nezaposlenim, ljudem z nižjimi dohodki,« sta zapisala v predstavitvi kampanje. »Tudi v pretekli sezoni nisva zavrnila nikogar, ki je hotel trenirati, tudi če ni imel denarja za plačilo,« saj, pravi Aleš, njun motivator ni denar, temveč veselje in dobrobit te vadbe.

Nov prostor prav tako ne bo namenjen zgolj tečajem, ki bi jih vodila onadva, temveč ga želita ponuditi tudi lokalni in mednarodni skupnosti za potrebe treningov, zlasti v času zime, ko treningi zunaj niso mogoči.

Razmišljata o tednu odprtih vrat

Tečaje in delavnice prirejata od lanskega septembra, če bo vse po sreči, pa bosta zadnji teden avgusta priredila teden odprtih vrat in otvoritveno akrojogo ter plesno zabavo. Cena tečaja pri enem obisku na teden je 35 evrov, za dva obiska 45, za tri pa 55 evrov na mesec.

Za popravila in osvežitev prostora

V prvi vrsti zbirata sredstva za začetek, vsekakor pa bo novi prostor, ki se sicer nahaja v stari zgradbi, potreboval nekaj kozmetičnih popravkov. Manjše popravilo strehe pa popravilo stranišča, tako da bo po njuni oceni večji del zbranih sredstev namenjen prav popravilom. Če jima bo še kaj ostalo, bosta prostor prebelila in kupila dodatke, potrebne za treninge.

Oznake: , ,