Poostren nadzor CURS in DURS

Carinska uprava RS in Davčna uprava RS bosta v prihodnjih tednih poostreno nadzirali svečarje, cvetličarje in vrtnarje, novembra pa bo poostren nadzor usmerjen v vulkanizerje. Gre za dejavnosti, v katerih se v obdobju do konca novembra pričakuje porast prometa.
V tem tednu dva nova razpisa

V tem tednu dva nova razpisa (Vir slike: Freeimages.com)

Pozornost bo namenjena ustrezni registraciji ponudnikov storitev, (ne)oddajanju obračunov davka s strani registriranih zavezancev, (ne)izdajanju računov za opravljen gotovinski promet in »brisanju« evidentiranega prometa s pomočjo računalniških blagajn.

V primeru hujših kršitev zakonodaje bo davčna uprava uporabila tudi pooblastilo o prepovedi opravljanja dejavnosti. Nadzor v okviru svojih pristojnosti bodo opravljali cariniki mobilnih enot, ki bodo opravili tudi preventivne obiske z namenom informiranja in zbiranja informacij.

Zavezance bodo seznanjali z njihovimi davčnimi obveznostmi, z vsemi aktivnostmi in možnih ukrepih DURS in CURS na tem področju ter spremembo zakonodaje na področju gotovinskega poslovanja.

Davčna uprava Republike Slovenije in Carinska uprava Republike Slovenije bosta v okviru ciljno usmerjenih pregledov na področju gotovinskega poslovanja poostreno nadzirali dejavnosti, v katerih se v obdobju do konca novembra pričakuje porast prometa. Gre za dejavnosti svečarstva, cvetličarstva, vrtnarstva in vulkanizerstva.

Vir: SAOP

Oznake: , , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje