Poostren nadzor CURS in DURS

Carinska uprava RS in Davčna uprava RS bosta v prihodnjih tednih poostreno nadzirali svečarje, cvetličarje in vrtnarje, novembra pa bo poostren nadzor usmerjen v vulkanizerje. Gre za dejavnosti, v katerih se v obdobju do konca novembra pričakuje porast prometa.
V tem tednu dva nova razpisa

V tem tednu dva nova razpisa (Vir slike: Freeimages.com)

Pozornost bo namenjena ustrezni registraciji ponudnikov storitev, (ne)oddajanju obračunov davka s strani registriranih zavezancev, (ne)izdajanju računov za opravljen gotovinski promet in »brisanju« evidentiranega prometa s pomočjo računalniških blagajn.

V primeru hujših kršitev zakonodaje bo davčna uprava uporabila tudi pooblastilo o prepovedi opravljanja dejavnosti. Nadzor v okviru svojih pristojnosti bodo opravljali cariniki mobilnih enot, ki bodo opravili tudi preventivne obiske z namenom informiranja in zbiranja informacij.

Zavezance bodo seznanjali z njihovimi davčnimi obveznostmi, z vsemi aktivnostmi in možnih ukrepih DURS in CURS na tem področju ter spremembo zakonodaje na področju gotovinskega poslovanja.

Davčna uprava Republike Slovenije in Carinska uprava Republike Slovenije bosta v okviru ciljno usmerjenih pregledov na področju gotovinskega poslovanja poostreno nadzirali dejavnosti, v katerih se v obdobju do konca novembra pričakuje porast prometa. Gre za dejavnosti svečarstva, cvetličarstva, vrtnarstva in vulkanizerstva.

Vir: SAOP

Oznake: , , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

13.03.2020 od 14:30 do 19:30
Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje