Poslovanje z Dursom samo še prek spleta

Z začetkom leta 2009 bodo samostojni podjetniki, male in mikro gospodarske družbe ter posamezniki, ki samostojno opravljajo dejavnost, lahko z Davčno upravo RS poslovali samo še prek spleta.
Poslovanje z Dursom samo še prek spleta

Davčne obračune bo potrebno oddati v elektronski obliki prek eDavkov.

Na ta način z Dursom od aprila 2007 že poslujejo velike in srednje gospodarske družbe, s 1. januarjem 2009 pa se jim bodo pridružili še ostali gospodarski subjekti.

Izključno elektronsko posredovanje vseh vrst davčnih obračunov Dursu je določeno v Zakonu o davčnem postopku iz leta 2007. Elektronsko posredovanje podatkov poteka preko sistema eDavki, za katerega uporabniki ne potrebujejo dodatne programske opreme. Na računalnik je potrebno namestiti le kvalificirano digitalno potrdilo, ki ga je treba še letos pridobiti pri overiteljih. Posredovanje zahtevanih podatkov pa bo mogoče tudi preko računalnikov, ki so dostopni na javnih mestih davčnih uradov.

Dodajmo še zanimivost: s takšnim načinom poslovanja bodo na Dursu poleg denarja in delovnih ur na leto porabili tudi 63,5 tone manj papirja kot do sedaj.

Vir: DURS

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje