Poslovna priložnost: eBay in čudne stvari

Da je eBay lahko poslovna priložnost je verjetno jasno. Odlična za ustanovitelje in dobra za poslovne uporabnike, ki plačujejo visoke provizije. A le na eBay-u lahko prodate sirovo torto z odtisom Device Marije za 28.000 ameriških dolarjev.
Poslovna priložnost: eBay in čudne stvari

eBay – za nakupe koristnih in nekoristnih stvari.

V začetku devetdesetih let je Diana Duyser pogrevala svoj “cheese sandwich” (neke vrste torta), ko je v skorji zagledala Devico Marijo. Kot je povedala novinarjem, je bila izredno šokirana. Torto je hranila več kot deset let in jo potem prodala za prej omenjeno vsoto. Kdo je kupec, se sprašujete? Taisti, ki je kupil “prekleto palico za hojo” za 65.000 ameriških dolarjev in “skrivnostno kuverto” za 7.600 dolarjev. Podjetje Golden Palace, ki upravlja spletni casino, je kupilo tudi napol ugriznjeno jajce pop pevke Britney Spears in ledvične kamne Williama Shatnerja.

“Zakaj” je zelo dobro vprašanje, na katerega pri Golden Palace odgovorijo, da je publiciteta za nakupe takšnih predmetov vredna dosti več kot porabljen denar.

Mislim, da je skrajni čas, da pregledamo naša podstrejša za skrivnostnimi in prekletimi predmeti 🙂

 

Vir: Business Opportunities Weblog

Oznake:
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje