Poslovna priložnost: novosti v svetu prometa

V tokratni rubriki Poslovna priložnost vam predstavljamo zložljiv električni skuter, najem avtomobila prek spleta brez predaje ključa, aplikacijo za bolj varno vožnjo, luksuzen taxi in nekaj za vse, ki kolesarijo zvečer.
Poslovna priložnost: novosti v svetu prometa

Poslovna priložnost: novosti v svetu prometa. (Vir slike: coolbusinessideas.com)

Prenosni električni skuter

Okolju prijazen češki avtomobilski proizvajalec Antro je proizvedel električni skuter Moveo. In kaj loči Moveo od ostalih skuterjev? To, da se ta lahko zloži in prenaša tako kot potovalka na koleščkih.

V podjetju so zadnjih pet let izpopolnjevali prototip, tako, da ima Moveo zgolj 25 kg, doseže hitrost do 45 km/h, baterija pa zdrži 35 km. Trenutni model Moveo ima zlato karbonsko ohišje in moderno obliko. Ko pa se pripeljete na želeno destinacijo, vozilo lahko zložite in ga odpeljete s sabo v pisarno, stanovanje ali v park.

Vozite bolj varno

Dve japonski zavarovalnici sta združili moči in izdelali mobilno aplikacijo, ki voznikom omogoča bolj varno vožnjo. Aplikacija Safety Sight uporabnika opozori na bližajoče se vozilo z zvočnim signalom. Pametni mobilni telefon oceni razdaljo bližajočega se vozila tako, da analizira sliko pred uporabnikovim vozilom (kot na primer oblike in velikosti predmetov) in voznika opozori v kolikor se mu drugo vozilo približuje zelo hitro.

Luksuzni prevoz

Pri podjetju Becker Automotive Design so preuredili avtodom v stilu luksuznega zasebnega letala. Avtodom Sprinter ima luksuzne sedeže, opremo in materiale ter bolj spominja na zasebno letalo, kot pa na cestno vozilo. Na tak način strankam privoščijo udobno in luksuzno vožnjo tudi na poti do ali iz letališča oz. na drugi konec mesta.

Najem avtomobila s pomočjo mobilne aplikacije

Podjetje Silvercar je poenostavilo najem avtomobila. Uporabniki preko spleta rezervirajo avto, si naložijo mobilno aplikacijo Silvercar, pridejo do avtomobila in ga vrnejo, ko ga ne potrebujejo več.

Silvercar se od tradicionalnih “Rent a car” storitev razlikuje po tem, da se celoten proces najema avtomobila izpelje preko mobilne aplikacije. Stranka tako s pametnim mobilnim telefonom avto odklene, si nastavi najljubše radijske postaje, ustvari profil kupca in plača za storitev.

Ročaji, ki se svetijo

Evropa je prijazna do kolesarjev in isto velja tudi za Slovenijo. Vedno več ljudi se namreč poslužuje kolesa za na pot v službo, v šolo, po opravkih ali pa zvečer za v mesto. Da bi vsi tisti, ki se vozijo s kolesom tudi v večernih urah bili kar se da opazni, je na trg prišel inovativen, vendar preprost produkt – bleščeči ročaji Glo-Bars.

Glo-Bars so ročaji za kolo, ki vsebujejo LED luči, ki se po potrebi napolnijo. Tako je kolesar na cesti bolj varen, poleg tega pa si še osvetljuje pot.

Vir: glowing-handlebar, becker-jetvans-luxurious-mobile-home-cum-office, silvercar-easy-rental, portable-scooter, safety-warning-app

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje