Poslovna priložnost: Ostanki zelenjave za kompost

V tokratni rubriki poslovna priložnost vam predstavljamo, kako se lahko iz ostankov oz. smeti rodi nova poslovna ideja – ECOScraps kompostna mešanica. Ne glede na to v kateri industriji se nahajate – pomislite, morda imate tudi vi odpadke, ki vam bodo prinesli dobiček.
Poslovna priložnost: Ostanki zelenjave za kompost

Poslovna priložnost: ostanki zelenjave za kompostno mešanico. (Vir slike: sxc.hu)

Lastnik restavracije v ZDA je vsak večer v smeti odnesel veliko količino zelenjave – zato je pričel razmišljati, kako bi lahko vso to zelenjavo predelal in prodal naprej. Tako se je rodila ideja o ekološki kompostni mešanici ECOScraps.

EcoScraps kompostna mešanica je bila celo nagrajena za najboljšo organsko kompostno mešanico v ZDA, podjetje pa uvrščeno v top 25 najbolj obetavnih podjetij.

Zaradi velikega uspeha kompostne mešanice je lastnik restavracije pričel v predelavo odvažati tudi odpadke s sosednjih obdelovalnih površin in kmetij, po 20 ton na dan.

V kolikor imate restavracijo in dnevno zavržete velike količine hrane, je to morda prava poslovna priložnost za vas. Povežete se lahko s sosednjimi restavracijami in z nekaj kmetijami iz okolice ter pričnete ostanke odvažati v predelovalnico, kjer nudijo storitev kompostiranja odpadkov. Nikoli ne veste, morda boste ravno vi tisti, ki boste prejeli nagrado za najboljšo kompostno mešanico v Evropi.

Vir: business-opportunities

Oznake: , , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

Vse za podjetje