Poslovna priložnost: Spletna izposoja video igric

Ker se lahko otroci hitro naveličajo svojih igrač, ni presenteljivo, da so se v ZDA in Franciji začele pojavljati izposojevalnice igrač. Enak trend pa se pojavlja tudi na področju video igric, ki si jih je mogoče izposoditi kar prek spleta.
Poslovna priložnost: Spletna izposoja video igric

Izkoristite trend spletnih izposojevalnic. (Vir: smarter.com)

Mlado kalifornijsko podjetje SmartyRents, ki sta ga ustanovila dva nekdanja učitelja, se tako osredotoča izključno na izposojo video igric namenjenim otrokom do desetega leta. Tako kot podjetji BabyPlays in Dim Dom, tudi SmartyRents uporablja Netflixov model izposoje, ki omogoča izposojo prek spleta, izbrane igrice pa naročniki skupaj s povratno kuverto prejmejo kar v domač nabiralnik.

 

Ob vpisu lahko starši izbirajo med štirimi možnostmi izposoje, odvisno od števila igric, ki si jih želijo naenkrat izposoditi. Otroci lahko nato v igricah uživajo dokler želijo, ko izposojeno gradivo vrnejo, pa jim podjetje na dom pošlje novo igrico, ki je naslednja na njihovem seznamu.

 

Vir: SpringWise

Oznake: ,
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje