Poslovna priložnost: tortice in alkohol v enem?

Da je najboljše poslovne ideje mogoče najti povsod, zagotovo dokazujeta tudi podjetnici Leslie Feinberg in Brooke Siem, ki sta združili dve med ljudmi zelo priljubljeni živili: tortice in alkohol. Danes njuna pekarna Prohibition Bakery, ki je locirana v New Yorku, velja za pravi hit.
Poslovna priložnost: tortice in alkohol v enem?

Poslovna priložnost: tortice in alkohol v enem? (Vir slike: prohibitionbakery.com)

Gotovo se strinjate, da se nekatera hrana in pijača odlično združuje. Gurmani na primer radi uživajo v kombinacijah ostrig in šampanjca, vina in sira, tacosov in tekile. Toda mladi podjetnici Leslie Feinberg in Brooke Siem sta pri kombiniranju različnih vrst hrane storili še korak dlje: odločili sta se, da združita sladke tortice in alkoholne pijače.

Njun načrt za prihodnost sicer nikoli ni zajemal ustanovitve “alkoholne pekarne”, vse skupaj se je namreč zgodilo precej spontano. “Nekega dne sva z Leslie pekli slaščice, čas med peko pa sva si krajšali s poskušanjem različnih alkoholnih pijač. Tedaj se je rodila ideja o tem, da bi pecivu dodali alkohol.” Ni jima uspelo v prvo, toda po prvih neuspešnih poskusih so se alkoholni kolački izkazali za zelo okusne, je pojasnila Brooke. 

Kmalu za tem sta se odločili za odprtje pekarne, v kateri bi prodajali tudi slaščice, polnjene z alkoholom. Brooke se je namreč pred časom poškodovala in zato ni več mogla opravljati dotedanje službe kot kuharica, prav tako ni imela dovolj kvalifikacij, da bi si poiskala zaposlitev na katerem drugem področju. Postavitev lastne pekarne se je tudi zato zdela odlična rešitev. 

Poglejte tudi ostale poslovne priložnosti >>

Mladi podjetnici sta v novopečeni pekarni, imenovani Prohibition Bakery, sprva pekli predvsem alkoholne torte. Toda sčasoma sta ugotovili, da takšna peka zahteva veliko dela, zato sta se odločili za manjše tortice in kolačke, katere sta s posebno tehniko polnjenja napolnili z alkoholom. Izkazalo se je, da New Yorčani, kjer je bila pekarna tudi postavljena, obožujejo prav ti dve stvari: alkohol in slaščice. Njuna pekarna je zato hitro postala pravi hit! 

Danes podjetnici prodajata različne slaščice z okusom sangrie, piva, viskija, koktejlov in podobnih alkoholnih pijač. In nič ne kaže na to, da bi zanimanje za njune stvaritve pojenjale.

Vir: Business Insider in Village Voice

Oznake: , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

09.12.2019 od 13:00 do 21:00
Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Kje preživeti ponedeljek, 9. decembra? Če razvijate oziroma vodite svoj posel, potem si ne moremo zamisliti boljšega kraja kot NLB Center inovativnega podjetništva. Na ta dan se bomo namreč v družbi uspešnih slovenskih mladih podjetnikov družili ob temah, ki vam bodo pomagale pri razvoju in rasti podjetja. Če bi radi v letu 2020 kot mladi podjetniki napravili korak naprej, te BREZPLAČNE konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

13.12.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje