Pozitiven odnos prodaja

Dobri produkti vam bodo prinesli posel, vaš karakter pa bo odločil, ali boste kaj prodali ali ne. Zato je pri prodaji pomembno, da se najprej osredotočite na pozitivne odnose in dobro voljo prodajalcev ter šele nato na produkt in poslovne procese.
Maloprodajna podjetja in Facebook

Maloprodajna podjetja in Facebook (slika: sxc.hu).

Sposobnost biti optimističen in pozitivnega značaja, ne glede na situacijo, v kateri se znajdete, vam bo zagotovila, da boste postali zmagovalec. Kadar boste optimistični, se vam ljudje enostavno ne bodo mogli upreti. Preberite si nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali ohranjati pozitiven značaj.

1. Predstavljajte si prvo prodajo.

Predstavljajte si kupca z vašim produktom, in sicer še preden si bo to lahko predstavljal sam. Prodaja se začne pri vas in ne pri kupcu. Vsakič, preden stopite pred stranko, se morate spomniti na to.

Kako to deluje v praksi? Takole: s potencialnim kupcem se pogovarjajte o tem, kako bo in ne kako bi bilo. Na primer: “Ko boste sklenili pogodbo z nami, bodo rezultati takšni.” Če je stranka neodločna glede nakupa, jo lahko spodbudite z besedami: “Samo vprašanje časa je, preden se nam pridružite.”

2. Pozanimajte se, kakšne so strankine pretekle izkušnje.

Kadar želite prodati svoj produkt, se morate pozanimati, kakšne izkušnje je kupec imel v preteklosti. Vprašajte ga: “Kdaj ste nazadnje kupili tak produkt?” “Kaj vam je bilo pri tem všeč in česa niste marali?” Odgovori na takšna vprašanja vam bodo postregli z informacijami, s katerimi boste lahko zaključili prodajo.

3. Vsaka stranka je vredna milijon evrov.

Do kupcev se obnašajte, kot da so milijonarji – tako se bodo pričeli obnašati tudi sami.

Nič v življenju se vam ne bo bolj poplačalo kot sposobnost imeti in ohraniti pozitiven odnos. Ljudje si vas ne bodo zapomnili po tem, koliko denarja ste zaslužili ali kako uspešni ste bili, temveč po tem, kakšen odnos ste imeli do njih. Vaš odnos in pozitivna energija bosta vplivala na ljudi okoli vas, na prodajo in na posel.

Vir: entrepreneur.com

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje