Težko ohranjate fokus?

Podjetniki se velikokrat soočajo s pomembnimi nalogami, a ostati osredotočen na določeno nalogo je skorajda nemogoče, če vas neprestano motijo zaposleni, stranke, elektronska pošta in telefonski klici.

V nadaljevanju si preberite nekaj nasvetov, ki so jih izbrali pri spletni reviji Business Insider in vam bodo pomagali pri osredotočenosti.

Redno se rekreirajte. Boljši spomin in večja koncentracija sta le dve izmed številnih pozitivnih lastnosti, ki jih s seboj prinesejo športne aktivnosti. 

Znebite se motečih dejavnikov. Zaprite elektronsko pošto, Facebook, Twitter in vse druge spletne strani, preko katerih lahko prejemate obvestila in sporočila. Izklopite tudi mobilni telefon. Opravljanje večih opravil obenem se namreč nikoli ne obrestuje.

Vzdržujte rutino. Če boste na delovno mesto prispeli vsakič ob istem času, se boste izognili težavam z organizacijo vašega časa, saj boste dnevni urnik že imeli izdelan. Tako boste prihranili več energije, ki jo lahko sedaj namenite izbranemu delu. 

Pri delu uporabljajte tehniko, imenovano Pomodoro. Gre za intenzivno delo v 25 minutnih intervalih, katerim sledi 5 minutni odmor za kavo, stranišče ali kratek sprehod. Takšen način opravljanja dela se je pri mnogih podjetnikih že izkazal za izredno učinkovitega. 

Vsako jutro se zbudite ob enakem času. Takšna rutina bo vašemu telesu omogočila, da bo imelo največ energije prav v jutranjih urah, ko se boste odpravili na delo.

Elektronsko pošto preglejte le nekajkrat na dan. V kolikor vaše delo ne zahteva hitre komunikacije s strankami, bo najverjetneje povsem dovolj, če elektronski nabiralnik pogledate na nekaj ur. Redno preverjanje elektronske pošte je namreč pravi ubijalec pozornosti.

Napišite si seznam opravil, ki vas čakajo. Tako boste vedno vedeli, kaj morate storiti, brez da bi medtem zašli na kriva pota in se lotili pregledovanja Facebooka ali Twitterja.

Preberite tudi: Lotite se zgolj enega opravila naenkrat >>

Velike projekte si razdelite na več manjših delov. To vam bo omogočilo obdržati koncentracijo in večji zagon za delo, hkrati pa si boste lahko postavili jasne roke, v katerih boste opravili delo. 

Poskrbite za zadostno količino spanja. Potrebe po spanju se razlikujejo od posameznika do posameznika, zato najprej ugotovite, kakšna količina spanja ustreza vam. Ko boste naspani, bodo vaši možgani lažje ohranili fokus, saj bodo manj dovzetni za zunanje moteče dejavnike.

Vir: Business Insider

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje