Pregled tehnološkega dogajanja

Končalo se je iskanje ameriškega pisca Evana Ratliffa, čiste tehnologije na Kitajskem predstavljajo velik potencial, spletni razvijalci pa si lahko priborijo nagrado v višini 1500 dolarjev ali računalnik MacBook Pro.
Pregled tehnološkega dogajanja

Sodelujte pri programerskih nagradnih natečajih. (Vir: wired.com)

Iskanje pisca ameriškega časopisa Wired Evana Ratliffa, ki je po navodilih svojega delodajalca med potovanjem po Ameriki poskusil ostati en mesec neopažen, se je uspešno zaključilo, saj so ga bralci časopisa odkrili v New Orleansu.

Zaradi velikega povpraševanja po telefonih Smartphone podjetja Intel, Texas Instruments in RF Micro Devices, ki se ukvarjajo z izdelavo čipov, poslujejo bolje kot so pričakovala, zato so izboljšala svoje napovedi prihodkov in dobičkov, kar je vplivalo tudi na dvig cen njihovih delnic.

Nekdanji direktor v Microsoftu Sam Ramji zapušča podjetje zaradi vodilnega mesta v podjetju CodePlex, ki je prav tako pod okriljem Microsofta in katerega cilj je doseči sodelovanje med odprto-kodnimi in komercialnimi programerji.

Soustanovitelj podjetja Sand Hill Capital William Del Biaggio je bil zaradi goljufije z vrednostnimi papirji obsojen na osem let zaporne kazni in plačilo odškodnine v višini več kot 67 milijonov dolarjev.

Čiste tehnologije predstavljajo na Kitajskem ogromen potencialni trg na katerem bi se lahko v enem letu obrnilo med 500 milijardami in 1 bilijonom dolarjev.

Programerji pa lahko preizkusijo svoje sposobnosti v ChallengePostovih tekmovanjih in se hkrati potegujejo za nagrade, ki jih ponujajo različna podjetja, kot npr. 1500 dolarjev podjetja OneRiot za izdelavo najboljše ponazoritve spleta v resničnem času, ali MacBook Pro, ki ga v zameno za najboljšo aplikacijo, ki bo temeljila na novem orodju Set API, ponuja podjetje Collecta.

 

Vir: VentureBeat

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje