Pregled tehnološkega dogajanja

Tokrat poročamo o 200 milijonski odškodnini, ki jo je v tožbi zaradi uporabe njegove tehnologije dobil TiVo, uporabi platforme, ki bi približala delovanje vlade državljanom in spletni aplikaciji, ki vam pove kdaj so vaši priljubljeni glasbeniki na turneji.
Pregled tehnološkega dogajanja

TiVo zaščitil svojo tehnologijo. (Vir: touchpodium.com)

TiVo je dobil odškodnino v višini 200 milijonov dolarjev, saj je zmagal v tožbi proti podjetjema Dish Network in EchoStar, v kateri je zaradi uporabe njegove tehnologije, ki omogoča zaustavitev in previjanje živega televizijskega programa, zahteval eno milijardo dolarjev odškodnine.

Znani pisec in inovator Tim O’Reilley predlaga naj vlade svoje delovanje približajo uporabnikom z uporabo spletnih platform, ki bi bile podobne Facebooku in bi omogočale boljšo interakcijo z državljani.

S pomočjo aplikacije iConcertCal lahko za okoli tri dolarje hitro in preprosto ugotovite kateri izmed vaših priljubljenih izvajalcev na iTunes so trenutno na koncertnih turnejah.

Amazon pa obljublja, da bo uporabnikom povrnil kopije knjig, ki so bile v preteklem mesecu avtomatično izbrisane iz njihovih elektronskih bralnikov, saj podjetje ni imelo dovoljenja za njihovo prodajo.

 

Vir: VentureBeat

Oznake: