Priložnost za okoljske startupe: Prijavite se na BASF Innovation Hub 2022!

Zagonski podjetniki, ki razvijajo poslovne ideje na področju obnovljivih virov energije, imajo zdaj priložnost, da pridobijo nova znanja, nekaj zagonskih sredstev in mrežo, ki jo bodo lahko koristili v svoj prid pri nadaljnjem razvoju podjetniške ideje. Vodilno svetovno kemijsko podjetje BASF namreč odpira BASF Innovation Hub 2022, v okviru katerega bodo podprli ideje zagonskih podjetij, ne glede na njihovo stopnjo razvoja, ter ideje inovatorjev. Skupni nagradni sklad znaša 20.000 evrov.
BASF Innovation Hub 2022_KV

BASF Innovation Hub 2022 je sestavljen iz dveh delov, in sicer iz serije dogodkov, na katerih bodo obravnavali ključne okoljske izzive današnjega časa in potrebo po iskanju odgovorov na vprašanja, povezana z njimi, ter velikega finala na regionalni ravni. Poleg Slovenije namreč v izzivu sodelujejo še Avstrija, Madžarska, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Srbija, Bolgarija, Grčija, Češka, Slovaška ter Romunija. Najboljša inovacija ali zagonska ideja na lokalni ravni bo prejela začetno spodbudo v višini 2500 evrov, skupaj z možnostjo nadaljnje podpore v višini 5000 evrov.

Letošnja tema natečaja je Obnovljivi viri energije – čiste tehnologije in inovacije, katerih cilj je olajšati prehod na zeleno energijo in razogljičenje energetskih sistemov.

V okviru tega BASF Innovation Hub 2022 išče inovativne rešitve na področju čiste energije (na primer digitalne rešitve, ki se osredotočajo na povečanje učinkovitosti pri procesih in energetske učinkovitosti, ali rešitve za povečanje deleža obnovljivih virov energije pri oskrbi z električno energijo), pametnih prevozov (na primer materiali za litij-ionske baterije, biogoriva/dodatki, materiali za gorivne celice) ter rešitve na področju prehrambene industrije v slogu “od kmetije do vilic”. Tukaj denimo pridejo v poštev digitalne kmetijske svetovalne storitve in rešitve, ki prispevajo k bolj trajnostnim prehranskim sistemom.

Prijave v BASF Innovation Hub so odprte do 16. septembra, zaključni dogodki pa bodo potekali novembra in bodo sestavljeni iz dveh delov, naprej na lokalni ravni, ko bo najboljših pet lokalnih ekip dobilo priložnost predstaviti svoje ideje pred lokalno žirijo, nato pa še na regijski ravni, ko bodo zmagovalci lokalnih dogodkov dobili priložnost, da svoje inovacije in zagonske ideje predstavijo še širšemu občinstvu in si morda zagotovijo dodatne naložbe za nadaljnji razvoj. Slovenski podjetniki se bodo na lokalni ravni “pomerili” s podjetniškimi idejami iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Srbije.

Vabljeni k prijavi! Prijave na BASF Innovation Hub 2022 sprejemajo tukaj >>

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje