Reportaža: Zavod mladi podjetnik na Študentski areni

V preteklem tednu se je Zavod mladi podjetnik predstavil na študentski areni z okroglo mizo ter predavanjem. Okrogla miza se je vrtela o ugodnostih tveganega kapitala in advisorja v podjetju, predavanje pa je govorilo o obvladovanju stresa.
Reportaža: Zavod mladi podjetnik na Študentski areni

Oba dogodka sta trajala po eno uro, na njih pa smo izvedeli marsikaj novega.

Prvi dan Študentske arene smo pripravili okroglo mizo za katero sta sedla Jure Mikuž iz podjetja RSG Capital d.o.o. in Štefan Furlan, Optilab d.o.o.. Slednji je tipična podjetniška zgodba o študentu, ki je uspel idejo razviti v produkt ter ga s pomočjo poslovnega angela lansirati na trg. Podjetje Optilab d.o.o. je razvilo superiorno programsko opremo za odkrivanje zavarovalniških goljufij.

RSG Capital pa se ukvarja z vlaganjem v tvegane poslovne ideje.
Gosta sta tako predstavila vsak svojo stran ter iz lastnih izkušenj razkrila kaj na eni strani od vlagateljev pričakujejo podjetniki ter kakšne atribute mora posedovati podjetnik, da bo vlagatelja prepričal v finančno podporo.

Na drugem predavanju pa se je predstavila sodelavka Zavoda Zinka Kosec iz podjetja Spirit Star. Najprej nam je povedala nekaj o tem kaj stres je, nato pa predstavila nekaj tehnik, ki pomagajo pri obvladovanju stresa. 

S praktičnimi nasveti in vajami nam je v prihodnosti prihranila marsikateri stresni trenutek. Foto utrinke si lahko pogledate v galeriji.

Fotogalerija >>

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje