SAOP v Kraguljevacu predstavil podporo za poslovanje

Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih programov za podjetja in javne ustanove, je v sodelovanju z mestom Kragujevac izvedlo izobraževanje za podjetja, na katerem je predstavilo rešitve za izboljšanje podpore pri poslovnem odločanju.
21 blogov, ki jih mora prebrati vsak start-up podjetnik

21 blogov, ki jih mora prebrati vsak start-up podjetnik (Vir slike: sxc.hu)

Osrednja tema izobraževanja je bila uporaba sodobnega poslovnega informacijskega sistem z vidika koristi in prednosti za razvoj poslovanja. Predstavljene so bile dobre poslovne prakse iz Slovenije in napredne zmožnosti rešitev iCenter pri zagotavljanju učinkovitega, informacijsko gnanega poslovanja.

»Sprejemanje poslovnih odločitev nikoli ni bilo preprosto za vodstvo, še posebej kadar vodje nimajo na razpolago točnih in pravočasnih informacij o delovnih procesih za izdelavo analiz in planov. Danes se lahko uspešne gospodarske družbe z uporabo sodobnih informacijskih rešitev veliko lažje oprejo na razpoložljive informacije, od katerih so odvisne bodoči poslovni koraki,« je povedal Dragan Stevović, član mestnega sveta za lokalno samoupravo, regionalni razvoj in sodelovanje z vlado republike Srbije.

»Veseli smo, da nas je lokalna skupnost v Kragujevcu prepoznala kot partnerja, ki lahko prispeva k povečanju konkurenčnosti njenega gospodarstva. Kragujevac nenazadnje predstavlja za SAOP strateško lokacijo, saj velja za najbolj privlačno naložbeno destinacijo v osrednji Srbiji,« je povedala Sonja Šinigoj, direktorica podjetja SAOP. Samo v Kragujevcu so zadnja tri leta zabeležili več kot 400 milijonov evrov naložb v sektorje, kot so proizvodnja, trgovina in gradbeništvo.

Srbsko gospodarstvo ponuja SAOPju in drugim slovenskim proizvajalcem poslovnih programov mnogo izzivov, saj po zadnjih podatkih uporablja poslovne informacijske sisteme (ERP) manj kot 12 % podjetij, od tega je več kot 80 % velikih organizacij. Glavni razlogi za takšno stanje so pomanjkanje znanja o zmožnostih in prednostih sistemov ERP, neurejenost in nestabilnost celotnega tržišča, plačilna nesposobnost pa tudi nepoznavanje koristi teh sistemov s strani vodstva podjetij.

»Osnovni namen izobraževanja je bila seznanitev z vrednostjo za poslovanje, ki jo podjetja dobijo prek naložb v napredne rešitve, kot je iCenter,« je povedal Sandi Boršo, direktor prodaje in trženja v SAOP. »Pričakujemo, da bo trg rešitev IKT z vključevanjem Srbije v evropske povezave in povečevanjem tujih neposrednih naložb hitro dozorel tako na strani ponudbe, kot tudi povpraševanja, kar za SAOP odpira nove priložnosti predvsem z vidika prenašanja dobrih poslovnih praks.« Srbska podjetja danes povprečno vlagajo v informacijske tehnologije 0,5 odstotka letnega prihodka, kar je 8-krat manj od povprečja v uspešnih podjetjih drugod po svetu. Kot je še povedal Boršo, se položaj sektorja informacijsko-komunikacijskih tehnologij hitro izboljšuje, saj je rast naložb in zaposlovanja strokovnjakov na tem področju večja od svetovnega povprečja.

Vir: SAOP

Oznake: , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

13.12.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje