Nizozemska Dolina zdravja vabi startupe s področja zdravstva

Nizozemski pospeševalnik Rockstart, v katerem se kali tudi slovenski Zenodys, se predstavlja s prvim programom za tehnološke startupe s področja zdravstva. Program se bo izvajal v mestu Nijmegen, Rockstart pa obljublja pomoč mentorjev in mreženje z investitorji.
Nizozemska Dolina zdravja vabi startupe s področja zdravstva

Nizozemski pospeševalnik Rockstart se usmerja še na področje zdravstva (Vir slike: Maruša Žibert).

Po tem ko so v Rockstartu od leta 2012 pomagali 58 podjetjem v šestih predhodnih pospeševalniških programih Web&Mobile in Smart Energy, se nizozemski pospeševalnik zdaj usmerja na področje zdravstva. S tem želi startupom pomagati pri hitrejši in boljši rasti.

Prijave so že odprte, v program pa bo sprejetih deset startupov s fokusom na validacijo, gradnjo in impletacijo novih tehnoloških rešitev na področju zdravstva. Pospeševalnik se nahaja v kampusu Novio Tech v Nijmegenu, ki je znan tudi kot Dolina zdravja Nizozemske. Gre za najbolj povezan tehnološki zdravstveni ekosistem, dodajajo.

Kako se je slovenski startup Zenodys znašel v Rockstartu >>

Šestmesečni program, ki se bo začel septembra letos, se bo prvenstveno osredotočil na startupe, ki delujejo na področju preventive, povezovanja pacientov in komunikacijskih platform in orodij. Prijave na program zbirajo vse do 19. julija.

Program vodi Nizozemec Maarten den Braber, strateg na tehnološkem področju zdravstva in soustanovitelj Quantified Self Europe. Izbranim startupom bodo ponudili investicijo v višini 20 tisoč evrov, obenem pa tudi prostore in udeležbo na dogodkih, mentorje ter pomoč v zameno za 8 odstotkov deleža v podjetju. Kot pravijo pri Rockstartu, takšna investicija ekipi omogoča popolno osredotočenost na njihov produkt in pripravo na Demo Day, kjer bodo pitchali pred množico investitorjev, partnerjev in predstavnikov sedme sile.

Oznake: , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje