Slovenski SipaBoards dosegel cilj na Kickstarterju!

Ekipa SipaBoards, ki se trenutno predstavlja na Kickstarterju, je presegla zastavljeni finančni cilj. Ekipa je za svoj samonapihljiv sup zbirala 150 tisoč dolarjev, trenutni pogled na Kickstarter pa kaže, da so ga kar 15 dni pred koncem kampanje že presegli. Čestitamo!
Slovenski SipaBoards dosegel cilj na Kickstarterju!

Ekipa SipaBoards je zbrala že več kot 152 tisoč dolarjev (Vir slike: sipaboards.com).

Prednost SipaBoards je v električnem motorju SipaDrive, ki je skrit v plastičnem ohišju deske. Ta služi kot pomožni pogon in ne nadomesti veslanja. Povprečno težkemu odraslemu moškemu pri veslanju pomaga tri ure z dodatno hitrostjo od dveh od treh vozlov.

Vgradili so tudi kompresor, ki desko popolnoma napihne v petih do šestih minutah. Ko želimo napihljivo desko z elektromotorjem pospraviti, jo zvijemo in zložimo v vrečo. Vzame toliko prostora kot malo večji šotor.

Ekipa SipaBoards. Vir slike: sipaboards.com

SipaBoards odpravlja upor v vodi, ko je motor med veslanjem ugasnjen, obenem pa preprečuje, da bi se ribe, kamenje in vejice ujele v propeler. Primeren je tudi za uporabo na zaščitenih vodah, saj je motor brez emisij in komaj slišen. Deska je prek tehnologije Bluetooth 4.0 povezljiva tudi s pametnim telefonom in pametno uro Pebble Watch.

Več o projektu SipaBoard >>

V prvem letu si želi ekipa prodati 500 desk, merijo pa predvsem na tujino. Zanimive so zlasti ZDA, od koder želijo privabiti 40 odstotkov kupcev, Avstralija in Brazilija. SipaBoards želijo prodajati prek spleta, na ključnih trgih pa prek distributerske mreže. Ekipa je trenutno v fazi predpriprav na proizvodnjo, preizkusna serija je že v izdelavi.

Da je projekt obetaven, je bilo videti že v prvi uri kampanje, saj je ekipa zbrala več kot 10 tisoč dolarjev. Ekipa je ob začetku kampanje dejala, da si želijo postati najuspešnejši slovenski projekt, za kar morajo premagati produkt Nika Klanška, FlyKly, ki je dosegel 750 tisoč dolarjev. Do kampanje je še 15 dni, pri dosegu novega cilja pa jim lahko pomagate tudi vi.

Projekt je do konca zbiranja sredstev zbral 344.638 dolarjev.

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje