Slovenski SipSup na Kickstarterju!

Z današnjim dnem se je Kickstarterjevi družini pridružil še en slovenski projekt: gre za edinstven kozarec, ki sliši na ime SipSup, devetčlanska ekipa pa ga je zasnovala tako, da omogoča komunikacijo kozarca s pametnim mobilnim telefonom.
Slovenski SipSup na Kickstarterju!

Slovenski SipSup na Kickstarterju! (Vir slike: SipSup)

Kozarec SipSup je nastal s pomočjo Steklarne Hrastnik, katerih predstavnikom je bila ideja tako všeč, da so nemudoma pristali na sodelovanje z devetčlansko ekipo. Nastal je produkt, ki je v zgornjem delu ožji in v premeru meri 68 milimetrov, medtem ko je spodnji del širši, meri 92 milimetrov. Vanj lahko natočimo natanko 4,7 decilitra, natančno toliko, kolikor znaša ameriški pint. S tem se, vsaj za potrebe Kickstarter kampanje, ekipa agresivno usmerja na ameriški trg, poudarjata Miha Petek in Urška Simčič, člana ekipe.

Kozarec ima v spodnjem delu tudi logotip, ki pa skriva bistvo produkta… to je NFC čip, ki se lahko brezžično poveže z uporabnikovim pametnim mobilnim telefonom in na kozarec projecira podatke, ki so shranjeni na njegovem telefonu. Vse skupaj je povsem preprosto: najprej odprete NFC čip, nanj prislonite mobilni telefon in že se vam prične prikazovati izbrana vsebina.

Podprite projekt na Kickstarterju >>

Ekipa že pridno dela tudi na razvoju mobilne aplikacije, ki bo omogočala prikaz izbrane vsebine. Aplikacija bo uporabniku dovoljevala dve možnosti: javno ali zasebno deljenje vsebin. Uporabnik namreč kozarca ne bo nosil vedno s seboj: ta bo ostal na isti lokaciji, kar pomeni, da ga bodo lahko uporabljali ljudje, ki bodo v tistem trenutku na tisti lokaciji. V primeru javnega deljenja vsebin bo torej drug uporabnik prislonil svoj mobilni telefon in tako bo lahko videl vsebine, ki jih je na kozarec naložil predhodni uporabnik. S kozarcem SipSup si boste sporočila lahko pošiljali kot pisma v steklenici: ne boste vedeli, kdo in kdaj jih bo dvignil – predstavljal bo torej trenutek presenečenja,” so povedali člani ekipe. In dodali: “A le v primeru javnega deljenja. V primeru zasebnega deljenja bodo podatki zelo dobro zaščiteni.

Ekipa bo na Kickstarterju zbirala 30 tisoč dolarjev, sredstva pa jim bodo omogočila proizvodnjo in razvoj NFC čipa. Za produkt, katerega cena bo 25 dolarjev, so že vložili patent. 

Podprite projekt na Kickstarterju >>

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2019

13.02.2019 od 14:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2019

Pridružite se nam na predavanju Trendi digitalnega marketinga 2019 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega predavanja ne smete zamuditi.
Preberite več >>

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

20.02.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje