Slovenski start-up Fieldoo finalisti LAUNCHub-a!

Mlado slovensko podjetje Fieldoo, ki je razvilo platformo za povezovanje nogometašev z agenti in klubi, se je uvrstilo med šest finalistov bolgarskega podjetniškega pospeševalnika LAUNCHub, kjer se bodo v prvem tednu februarja potegovali za investicijo v višini do 200 tisoč evrov.
Slovenski start-up Fieldoo finalisti LAUNCHub-a!

Slovenski start-up Fieldoo finalisti LAUNCHub-a! (Vir slike: Fieldoo.com)

LAUNCHub, bolgarski sklad semenskega kapitala, ponovno organizira tridnevni dogodek (“Long Weekend Event”). Na njem bo gostil novo generacijo startupov iz jugovzhodne Evrope, ki bodo imela priložnost pridobiti semenski kapital ter tako pospešiti svojo rast in razvoj.

Podaljšani vikend bo tokrat potekal od 5. do 7. februarja, nanj pa se je uvrstilo 6 startupov. Med uvrščenimi podjetji je tudi slovenski startup Fieldoo, profesionalno karierno omrežje, ki ga danes mnogi pozicionirajo kot “LinkedIn za nogomet”. Za investicijo se bo potegoval s še petimi ekipami z ustanovitelji iz Bolgarije, Srbije, Finske in Hrvaške.

Dogodek bo startupom dal priložnost, da od izkušenih mentorjev in podjetnikov pridobijo znanja in nasvete ter se pripravijo na zaključni del prireditve, kjer bodo morali svoj produkt s “pitchem” predstaviti pred investitorji. V finaliste, gre za podjetja, ki imajo po mnenju komisije največji potencial za uspeh, je LAUNCHub namreč pripravljen vložiti do 200 tisoč evrov v zameno za delež v podjetju. O morebitni investiciji se bo odločalo zadnji dan na zaključni prireditvi po nastopu startupov pred investitorji.

Pogovarjali smo se s Stanislavom iz LAUNCHuba >>

Portfolio LAUNCHub sklada do sedaj vključuje že 50 start-up podjetij iz devetih evropskih držav, v katere so skupno vložili 5,4 milijona evrov. Zadnjo investicijo je sklad vložil prav v slovensko podjetje Kinestica, ki razvija rehabilitacijske pripomočke. Poleg Kinestice je od slovenskih startupov LAUNCHub vložil še v Modro Jagodo, Cashilo in Enolyse.

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje