Spletno podjetje Lynda.com prejelo 186 milijonov investicije!

Spletno podjetje Lynda.com, ki že od leta 1995 znanja željnim ponuja na tisoče videoposnetkov s poučnimi in koristnimi vsebinami iz najrazličnejših področij, je pravkar naznanilo, da je prejelo večjo investicijo. Gre za znesek v višini 186 milijonov dolarjev!
Spletno podjetje Lynda.com prejelo 186 milijonov investicije!

Spletno podjetje Lynda.com prejelo 186 milijonov investicije!

Podjetje Lynda.com, ki ima sedež v majhnem in zaspanem mestu na obali Kalifornije, je ponovno dokazalo, da ni potrebno biti lociran v centru Silicijeve doline, da bi lahko pridobil zanimanje investitorjev. Gre namreč že za drugo večjo investicijo v spletnega velikana, ki je sedaj ocenjen na milijardo dolarjev.

Prvo investicijo je prejel leta 2013, ko so investitorji Accel Partners, Spectrum Equity in Meritech vanjo vložili 100 milijonov dolarjev. Sedaj pa se je za denarni vložek, ki je skoraj dvakrat večji kot tedaj, odločilo še privatno podjetje TPG.

Novopridobljena denarna sredstva bo podjetje Lynda.com porabilo v različne namene.

Del sredstev bodo namenili zaposlitvi dodatnih 150 do 250 sodelavcev, ki se bodo pridružili sedanji ekipi, ki jo danes sestavlja okoli 550 članov. Na ta način bodo lahko še okrepili svojo velikansko knjižnico poučnih in koristnih videoposnetkov, ki jih je v različnih jezikih že kar preko 255.000 (v angleščini, francoščini, nemščini in španščini), kar omogoča preko 5.700 celovitih tečajev.

Preostala sredstva pa bodo, podobno kot pri njihovi prvi investiciji, porabili za nakup manjših in že uveljavljenih podjetij. Prvi tarči za prevzem naj bi bili podjetji Thinkful in Treehouse. Gre za podjetja, ki se tako kot Lynda.com ukvarjajo s spletnim poučevanjem. 

Vir: TechCrunch

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje