Spoznajte dežnik, ki ga nikoli ne boste izgubili

Se tudi vam dogaja, da pogosto založite oziroma izgubite dežnik? Najhuje, kar se lahko zgodi, je, da založite dežnik ravno v najbolj deževnem času. Izguba vas bo stala nekaj evrov. Kako preprečiti izgubo dežnikov?

Dežniki imajo le eno nalogo – da nas ohranijo suhe pred dežjem. A če ga izgubimo, nas v dežju čaka neprijetna izkušnja. Kako preprečiti, da bi prenehali izgubljati dežnik? S tem vprašanjem se ukvarja newyorški startup Davek, ki je znan po trpežnih dežnikih. Davek je razvil poseben dežnik oziroma sistem, ki preprečuje, da bi njegov lastnik pozabil nanj.

V dežnik je namreč vgrajen Bluetooth čip, ki lastnika opozori, če ga je po nesreči založil. Izdelek je trenutno na voljo v črni in modri barvi.

Davek na Kickstarter

Startup je nedavno zagnal tudi kampanjo na Kickstarterju, kjer zbira finančna sredstva za Davek Alert Umbrella. Na Kickstarterju ga lahko prejmete že za 79 dolarjev, po koncu kampanje pa bo cena malce poskočila. Za ta »čudežni« dežnik bo v prosti prodaji potrebno odšteti 125 dolarjev.

Poznate najbolj uspešen projekt na Kickstarterju? >>

Septembra bodo odpirali dežnike

Ekipa bo finančna sredstva zbirala vse do 12. aprila, v času pisanja tega članka pa so že presegli polovico zastavljene vsote. Za cilj so si zastavili 50 tisoč dolarjev. Podporniki bodo svoje dežnike predvidoma dobili septembra letos.

Kot je zapisala ekipa na Kickstarterju, so razvili način, kako bo dežnik komuniciral s svojim lastnikom, če ga bo pozabil. Ja, dežnik bo govoril z vami, dodajajo.

Spletna stran Fortune je zapisala, da je ta dežnik pravzaprav nemogoče izgubiti, The Upscout pa, da se na preprost in enostaven način poveže s telefonom, ki nato pošilja obvestila in opozorila.

Prihaja nov slovenski projekt Trobla >>

Ko se poveča razdalja med dežnikom in telefonom, prejmete obvestilo

Za popolno uporabo je torej potrebna še povezava s telefonom, ki prek čipa prejema signale. Možnost se bo avtomatično aktivirala, ko boste prijeli za dežnik. Če se bo razdalja med vami in dežnikov povečala za nekaj metrov, vas bo na dežnik opomnil telefon. Tako ne bomo več pozabljali svojih dežnikov v lokalih ali na obiskih.

Podaljšali življenjsko dobo baterije

Čip so sprogramili tako, da gre v stanje spanja, ko ni v uporabi, tako da nadležnih in brezpredmetnih opominjanj s strani dežnika ne bi prejemali. S tem so tudi podaljšali življenjsko dobo baterije, in sicer na od enega do dveh let. Baterijo je sicer precej enostavno možno zamenjati.

Kako voditi kampanjo na Kickstarterju? >>

Kako uporabljati Davek Alert Umbrella?

Naložite si aplikacijo na telefon, na voljo je tako za iOS kot za OS Android. Držite dežnik v bližini telefona približno 60 sekund, da se dežnik poveže s telefonom. Možnost obveščanja lahko tudi izklopite. In kar je še dobra plat čudežnega dežnika, je, da aplikacija ponuja tudi vremensko napoved.

Oznake: , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje