Startup Made.com prejel 60 milijonsko investicijo

Leta 2010 ustanovljen startup Made.com, ki se ukvarja s spletno prodajo dizajnerskega pohištva in ostale opreme, je naznanil prejetje zajetne investicije. 60 milijonski znesek je vanj vložil sklad Partech Growth s podporo družb Fidelity Growth Partners in Level Equity.
Startup Made.com prejel 60 milijonsko investicijo

Startup Made.com prejel 60 milijonsko investicijo (Vir slike: techcrunch.com)

Pred nedavnim smo lahko brali, da je startup Fab.com po začetnem uspehu sčasoma izgubil zagon in bil primoran preiti v roke drugega lastnika. Mnogi so se spraševali, ali se bo podobno zgodilo tudi z Made.com, ki se giblje v podobni branži, a kot kaže se startup, ki so ga ustanovili Ning Li, Chole Macintosh, Brent Hoberman in Julien Callede, ne namerava ustaviti. Prav nasprotno: dandanes je že močno prisoten v Veliki Britaniji, Franciji, Nemčiji, Belgiji in na Nizozemskem, kar zanj predstavlja ogromno tržišče, ocenjeno na več kot 100 milijard britanskih funtov.

Kako pridobiti kapital v začetkih poslovanja? >>

Ideja za Made.com se je razvila povsem spontano. Ning Li, eden izmed soustanoviteljev, se je namreč srečal z veliko težavo, ko je skušal opremiti svoje stanovanje v Parizu. Želel je le tisto, kar si želi vsakdo izmed nas: kupiti cenovno ugodno, kvalitetno in hkrati dizajnersko opremo. A ugotovil je, da vseh kriterijev zagotovo ne bo mogel zadovoljiti na klasičen način preko običajnih trgovin oz. e-trgovin. Kmalu za tem je nastal startup Made.com, ki danes združuje že več kot 50 dizajnerjev in kopico proizvajalcev iz celega sveta, ki skrbijo za to, da bo potrošnik prejel prav to kar si želi. Pomemben faktor je cena: potrošniki naj bi za podobne produkte, kot bi jih kupili v klasičnih trgovinah, plačali celo do 70 odstotkov manj denarja. 

Potrošniki so z delom startupa Made.com zelo zadovoljni, kar dokazuje 63 odstotna rast prihodkov v lanskem letu. V porastu je tudi prodaja produktov v tujino, ki predstavlja okoli 30 odstotkov vseh prihodkov. Ning Li pa celo napoveduje, da naj bi se ta odstotek že v prihodnjih nekaj letih povzpel na 50. Pravkar pridobljena finančna injekcija v višini 60 milijonov dolarjev bo zagotovo nekoliko pripomogla tudi k temu.

Vir: TechCrunch

Ne prezrite: V babičini kleti nastaja slovenski startup prehrambne prihodnosti >>

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce

17.05.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce

Lastniki spletnih trgovin ponavadi najprej poskrbijo za to, da je njihova spletna stran za obiskovalce - potencialne kupce - privlačna, enostavna in uporabna. Da bi se izognili morebitnim kaznim, pa je takoj za tem treba zadostiti tudi vsem pravnim zahtevam!
Preberite več >>

Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

03.06.2019 od 15:00 do 07.06.2019 18:00
Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo!
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

14.06.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.
Preberite več >>

Vse za podjetje