TOPLR – inovativna zasnova + 100% slovenski les

TOPLR je unikaten, praktičen in estetski izdelek, narejen v celoti iz slovenskega lesa. Na inovativen način rešuje problem urejanja različnih bivalnih, poslovnih ali javnih prostorov s svojo funkcionalnostjo, ki jo predstavlja obešanje različnih stvari na različne načine.
TOPLR – inovativna zasnova + 100% slovenski les

TOPLR – inovativna zasnova + 100% slovenski les

Zamisel in oblika TOPLR-ja prihajata s strani industrijskega oblikovalca Blaža Habjaniča, za celotnim projektom pa seveda stoji večja skupina ljudi, kot so: Marko Cerle, Grega Potokar, Uroš Šraj, Julija Hertelendi, Alenka Guček in Andreja Bernjak. Vsi omenjeni so po mnenju Habjaniča nujno potrebni za uresničitev cilja, da se iz dobre ideje ustvari podjetje. 

Obešanje različnih stvari na različne načine

TOPLR na inovativen način rešuje problem urejanja različnih bivalnih, poslovnih ali javnih prostorov s svojo funkcionalnostjo, ki jo predstavlja obešanje različnih stvari na različne načine. Lahko se ga uporabi kot klasični obešalnik za jakne, nanj lahko v kopalnici obešamo brisače, v garderobi čevlje, v otroški sobi različne igrače.

Mnogo načinov, mnogo idej, mnogo raznovrstnih izdelkov, torej.

Utelešenje slovenskega stavbarstva in tesarstva

»TOPLR uteleša slovensko stavbarstvo in tesarstvo, prikazuje lepoto lesa in predstavlja vrhunsko oblikovanje. Sestavljen je samo iz lesa (brez vijakov in lepil) in je zato razstavljiv. Njegova konstrukcija pa mu daje izjemno dobro stabilnost in nosilnost,« ključne značilnosti izdelka opiše Habjanič.

V prvih fazah start-up podjetja

Trenutno je TOPLR še v prvih fazah start-up podjetja, zato se ekipa seveda sooča tudi s finančnimi težavami, ki ji onemogočajo zadnje faze testiranja ter končne izdelave. Habjanič glede tega razloži: »Težave finančne narave bomo poizkusili preseči s t.i. crowdfundingom. Odločitev za tovrstno podjetje je bila moja želja že dve leti, saj sem mnenja, da je TOPLR dober in zelo perspektiven izdelek. Za velik korak v poslovne vode pa je ‘kriv’ dogodek Start-up weekend, ki mi je omogočil sestavo ekipe in vzpostavitev temeljev za podjetje.«

Podpora slovenskemu gospodarstvu

»Kriza trenutno na nas ne vpliva, lahko pa mi z našim produktom vplivamo nanjo. TOPLR nam omogoča popolnoma lokalno proizvodnjo, kar pomeni, da z njim podpiramo slovensko gospodarstvo in morda prihranimo nekaj delavnih mest.« In vizija? »Vizija našega izdelka je velika. Menimo, da je s svojo obliko lahko prepoznaven in prisoten marsikje,« še vizionarsko pojasni vodja projekta, Blaž Habjanič.

Oznake:, , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje