Tudi s pomočjo Tweeterja lahko pridobite tvegani kapital

Mlada podjetnika Scott in Stacey Ferreira sta dokaz, da priložnosti za uspeh ležijo na vsakem koraku, potrebno jih je le zgrabiti. Za svoje mlado podjetje sta prejela 1 milijon dolarjev tveganega kapitala, zgolj zato, ker se je Stacey odzvala na sporočilo na Twittru enega od investitorjev.
Tudi s pomočjo Tweeterja lahko pridobite tvegani kapital

Tudi s pomočjo Twittra lahko pridobite tvegani kapital. (Vir slike: sxc.hu)

Stacey, 19, in Scott, 21, sta brat in sestra, ki sta na projektu MySocialCloud.com začela delati lansko poletje. Napravila sta spletno aplikacijo, ki omogoča ljudem shranjevanje uporabniških imen in gesel za različne spletne profile. Do ideje je prišel Scott, ko se mu je nekega dne pokvaril računalnik in je izgubil dokument, na katerem je imel shranjena vsa uporabniška imena in gesla. Da bi lahko ves čas posvetil razvoju aplikacije, je celo pustil študij. Velik delež je prispevala tudi Stacey, ki je vseskozi pomagala pri razvoju aplikacije.

Nekega dne pa je Stacey na Twittru mimogrede naletela na sporočilo milijonarja Richarda Bransona, ki je vsakogar, ki je bil voljan donirati 2,000 dolarjev njegovi dobrodelni organizaciji, povabil na srečanje v Miamiju. S pomočjo staršev sta Scott in Stacey zbrala 4,000 dolarjev in že 2 dni po objavi odšla na srečanje. Tega se je udeležilo 18 mladih podjetnikov in vsak je dobil priložnost na kratko predstaviti svoj projekt. Po srečanju sta Stacey in Scott odšla domov, vendar ostala v stiku z Bransonom.

Istočasno sta se dogovarjala tudi z Murdockom, soustanoviteljem Insight Venture Partners, podjetja, ki nudi tvegani kapital mladim perspektivnim podjetjem. Murdock se je nekega dne oglasil na sedežu njunega podjetja in jima postavil nekaj vprašanj o poslovanju in viziji. Naslednji dan jima je sporočil, da sta se on in Branson odločila investirati v podjetje MySocialCloud.com.

Stacey je navdušena nad dejstvom, kako lahko socialna omrežja spremenijo življenje tudi preprostim ljudem. Če ne bi opazila sporočila na Twittru, njuno podjetje ne bi bilo tam, kjer je danes. Scott pa meni, da je k pridobitvi kapitala najbrž močno prispevalo dejstvo, da je podjetje že razvilo prvi prototip, ki je približno nakazal nadaljnjo smer razvoja in vizijo. Investicija je le še pomagala dodatno pospešiti razvoj podjetja.

Sprejemanje naključnih priložnosti lahko torej podjetje pripelje do milijona evrov tveganega kapitala. Boste odslej bolj odprti za naključne priložnosti?

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

Vse za podjetje