Urbana joga je najnovejši slovenski projekt na Kickstarterju

S 25. novembrom 2014 je na Kickstarterju zaživel nov slovenski projekt, katerega avtorica je Anja Humljan, arhitektka in izkušena učiteljica joge. Ta za izvedbo svojega arhitekturnega eksperimenta, kot ga je poimenovala, potrebuje 10 tisoč dolarjev.
Urbana joga je najnovejši slovenski projekt na Kickstarterju

Urbana joga je najnovejši slovenski projekt na Kickstarterju (Vir slike: Kickstarter)

Tako imenovani arhitekturni eksperiment Anje Humljan je na crowdfunding platformi Kickstarter zaživel šele nekaj dni nazaj, a učiteljici joge in arhitektki zaenkrat kaže odlično, saj je s pomočjo skoraj 40 donatorjev do sedaj uspela zbrati že okoli 1.900 dolarjev. Časa, da doseže zastavljeni cilj v višini 10 tisoč dolarjev, pa je še dovolj, saj se njena spletna kampanja zaključi 6. januarja 2015.

Podprite projekt na Kickstarterju >>

Kot je zapisala na predstavitveni strani na Kickstarterju, pri njenem arhitekturnem eksperimentu ne gre za navadno jogo, temveč za poskus, v katerem želi spremeniti naš pogled na vsakodnevne situacije, predvsem tako, da bi se bolj osredotočali na svoje telo in čute. Da bi lahko to dosegli, pa bo potrebno v prihodnosti zagotoviti, da arhitektura ne bo več temeljila le na gradnji vizualno privlačnih objektov, temveč da bi ti postali tudi bolj funkcionalni in uporabni, torej da bi bili grajeni z mislijo na ljudi, ki bodo te objekte uporabljali. 

Knjiga The Urban Yoga (Vir slike: Kickstarter)

Humljanova želi projekt Urbane joge realizirati na dva načina: z vpisom na Novo šolo arhitekture in dizajna v San Diegu, ki edinstveno kombinira arhitekturo in nevroznanost, ter z objavo knjige The Urban Yoga, ki bo javnosti s serijo fotografij iz New Yorka, Madrida, Pariza in Ljubljane predstavila kontekst urbane joge. 

V kolikor vas je ideja slovenske arhitektke in učiteljice joge prepričala, jo lahko s finančno donacijo podprete na Kickstarterju. V zameno boste prejeli različne nagrade – od PDF verzije knjige The Urban Yoga, posterjev ali uokvirjenih stenskih slik The Urban Yoga, do tiskane verzije knjige The Urban Yoga. 

Podprite projekt na Kickstarterju >>

Oznake: , , , ,