Ustvarjalnik eden najbolj perspektivnih družbenokoristnih iniciativ na svetu!

Slovenski podjetniški peskovnik Ustvarjalnik je bil izbran kot eden izmed desetih projektov, ki jih je Unreasonable Institute, ameriški pospeševalnik za socialno podjetništvo, povabil v ZDA na dvomesečni mentorski program.
Ustvarjalnik eden najbolj perspektivnih družbenokoristnih iniciativ na svetu!

Ustvarjalnik eden najbolj perspektivnih družbenokoristnih iniciativ na svetu!

Slovenski podjetniški peskovnik Ustvarjalnik je bil v konkurenci 240 socialnih podjetij, fundacij, neprofitnih in filantropskih organizacij iz vsega sveta izbran kot eden izmed desetih projektov, ki jih je Unreasonable Institute, ameriški pospeševalnik za socialno podjetništvo, povabil v ZDA na dvomesečni mentorski program, katerega cilj je, da vključene iniciative razširijo svoje delovanje v tujino in dosežejo vsaj milijon uporabnikov.

Unreasonable Institute je po temeljitem ocenjevalnem postopku presodil, da je Ustvarjalnikov model spodbujanja podjetništva učinkovita rešitev za boj proti brezposelnosti med mladimi v razvitem svetu, ki jo je potrebno čimprej razširiti po vsej Evropi.

Junija in julija si bo tako ekipa Ustvarjalnika v Coloradu pod mentorstvom najbolj cenjenih strokovnjakov s področja socialnega podjetništva prizadevala, da Ustvarjalnikove podjetniške delavnice razširi v čimveč držav, pospeševalnik Unreasonable Institute pa ji bo pomagal z iskanjem ključnih partnerjev in finančnih sredstev.

Cilj vseh organizacij, vključenih v institut, je da svoje delovanje razširijo tako, da izboljšajo življenje vsaj milijonu Zemljanov.

Veliko priznanje za slovensko socialno podjetništvo 

Ustvarjalnikov model podjetniških krožkov je s tem prejel priznanje za svojo inovativnost in učinkovitost v boju zoper brezposelnost med mladimi, ki velja za enega najbolj perečih problemov razvite družbe.

Izbirna komisija je v Ustvarjalnikovem delovanju prepoznala rešitev, ki je trajnostna, dolgoročna, cenovno sprejemljiva in prenosljiva v druga okolja. Ustvarjalnikova ekipa bo zato v Unreasonable Institutu dobila vsa potrebna sredstva in podporo, da svoje delovanje razširi po vsem svetu.

To je sploh prvič, da je kakšno slovensko socialno podjetje prejelo tako obsežno podporo iz tujine. Ustanovitelj in idejni vodja Ustvarjalnika, Matija Goljar, je ob tej novici poudaril, da je to izjemna potrditev za njihovo mlado ekipo prostovoljcev in mentorjev.

“To je na prvem mestu priznanje za vse prostovoljce, ki se že peto leto trudijo mladim pokazati, da je kljub gospodarski krizi možno uspeti. Ponosen sem na našo ekipo, ki je pripravljena tudi brez plačila delati z mladimi in jim tako olajšati vstop na trg dela.”

Unreasonable Institute – odskočna deska za lokalne projekte, ki lahko spreminjajo svet 

Unreasonable Institute je ameriška iniciativa, ki podpira socialne podjetnike tako, da jim nudi vse kar potrebujejo, da njihove lokalne rešitve prenesejo na globalni nivo.

Vsako leto v mestu Boulder v ameriški zvezni državi Kolorado, združi pod svojo streho približno dvanajst podjetniških ekip z vsega sveta in prek 100 mentorjev, predstavnikov filantropskih fundacij ter investitorjev. Doslej je skozi institut šlo 70 iniciativ iz 36 držav, ki so z njihovo pomočjo uspešno zbrale za 25,5 milijonov ameriških dolarjev investicij.

Ime instituta izvira iz citata Georgea Bernarda Shawa: Razumen človek se prilagodi svetu, nerazumen človek pa svet prilagodi sebi. To pomeni, da je ves napredek odvisen od nerazumnih ljudi.”

Ustvarjalnik, slovenski pospeševalnik mladinskega podjetništva, je izjemno ponosen, da se lahko od danes dalje šteje za člana družine “Nerazumnih,” ki s svojim delovanjem spreminjajo svet na bolje. Ob tem se zahvaljujemo vsem partnerjem, sponzorjem in podpornikom, ki so nas v zadnjih letih podpirali: še posebej agenciji SPIRIT Slovenija, Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo ter našemu častnemu pokrovitelju, predsedniku države Borutu Pahorju.”

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje